Blocul – care este format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA – a promis că va continua să ofere sprijin „financiar, umanitar, militar, diplomatic și legal” Ucrainei, „atât timp cât este nevoie”.

Țările occidentale au impus deja sancțiuni pe scară largă împotriva companiilor rusești, precum și a oficialilor apropiați de președintele Putin, de la declanșarea invaziei din 24 februarie. În ultimele zile, Rusia a lansat un număr uriaș de atacuri asupra principalelor orașe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, în ceea ce Vladimir Putin a spus că este un răspuns la atacul ucrainean asupra podului Crimeei.

„Pentru un astfel de val nou de teroare trebuie să existe un nou val de responsabilitate pentru Rusia – noi sancțiuni, noi forme de presiune politică și noi forme de sprijin pentru Ucraina”, a cerut liderul de la Kiev. „Statul terorist trebuie să fie privat chiar și de gândul că orice val de teroare îi poate aduce orice”.

Marți, președintele Zelenski a declarat că au fost lansate încă 28 de rachete, dintre care 20 au fost doborâte. Atacurile au inclus drone de luptă iraniene, a spus el.

„Dacă nu ar fi fost atacurile de astăzi (n.r. – marți), am fi restabilit deja alimentarea cu energie, alimentarea cu apă și comunicațiile pe care teroriștii le-au deteriorat ieri (n.r. – luni)”, a spus președintele în discursul său de marți seară.

El a adăugat că lucrările de restaurare au loc „rapid și eficient” în toată țara și că electricitatea și comunicațiile au fost restabilite în majoritatea orașelor și satelor vizate de atacurile de luni.

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News