„Sunt tată, sunt președinte, sunt om. Când îi vezi pe acești oameni, părinți cărora le mor copiii, în astfel de momente vrei să-l ucizi pe Putin”, a declarat Vlodimir Zelenski.

„Tragedia este că acest atac nu a fost asupra unei instalații militare. Racheta a zburat direct spre spital și nu este prima dată, de aceea există astfel de emoții”, a continuat Volodimir Zelenski.

De asemenea, președintele ucrainean și-a exprimat convingerea că rușii au lovit intenționat spitalul înainte de summitul NATO de la Washington pentru a trimite un anumit „semnal”.

Rușii au lovit spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev în timpul unui atac masiv cu rachete pe 8 iulie. În acel momente, în acel spital erau 600 de pacienți, cei mai mulți copii. Doi adulți au fost uciși, dintre care un tânăr medic din Liov și 24 de secții au fost avariate.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a transmis imediat după atac că Rusia a lovit spitalul cu o rachetă Kh-101. Acest lucru este dovedit de fragmentele de rachetă găsite la locul atacului.

SBU a mai precizat că distrugerea spitalului „nu ar fi putut în niciun fel să fie cauzată de un sistem de rachete NASAMS”, după cum susțin autoritățile ruse.

În aceeași zi, rușii au atacat și alte orașe și cel puțin 37 de oameni au murit, inclusiv cinci copii, ar alți 170 au fost răniți. 

Au fost, de asemenea, lovituri în alte părți ale Kievului, inclusiv o unitate medicală, clădiri înalte, birouri și alte clădiri pe 8 iulie. În total, la 10 iulie, 34 de persoane au fost ucise în atacurile de la Kiev, inclusiv cinci copii, iar 121 de persoane au fost rănite.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News