„I-am prezentat planul nostru de victorie şi am examinat în detaliu situaţia din Ucraina şi consecinţele războiului pentru poporul nostru”, a transmis Zelenski după întâlnire, într-un mesaj pe platforma X, fostul Twitter.

La rândul său, Trump a afirmat că a fost o „onoare” să se întâlnească cu Zelenski și a prezis un „acord foarte corect și destul de rapid” pentru a pune capăt războiului, dacă va câștiga alegerile din noiembrie, dar nu a oferit detalii specifice.

„Ar trebui să se oprească (războiul – n.r.) și președintele vrea să se oprească și sunt sigur că președintele Putin vrea să se oprească”, a spus Trump.

Întâlnirea de vineri, care a durat 40 de minute, potrivit unei surse citate de Washington Post, a ilustrat abordarea prudentă a ambilor lideri unul față de celălalt, pe fondul opiniilor lor diferite despre rolul Statelor Unite în conflict, notează ziarul american.

Aceasta este prima întrevedere pe care Trump și Zelenski o au din 2019 și are loc în etapa finală a cursei prezidențiale din SUA care a adus în atenție diviziunile din politica americană din cauza războiului.

Volodimir Zelenski, care s-a adresat Adunării Generale a ONU săptămâna aceasta, s-a întâlnit joi separat cu președintele american Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris, care este adversara lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă. Întâlnirile au făcut parte dintr-un efort nereușit de a convinge Washingtonul să acorde Kievului permisiunea de a lansa rachete cu rază lungă de acțiune, de fabricație americană, mai adânc pe teritoriul Rusiei. În schimb, Biden a anunțat noi livrări de ajutoare militare și de capacități de apărare aeriană pentru Kiev.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News