„Vedem o alianţă tot mai mare între Rusia şi regimuri precum Coreea de Nord, care devine tot mai puternică. Nu mai este vorba doar despre transferul de arme. De fapt, este vorba despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forţele militare de ocupaţie”, a spus Zelenski.

Pacea adevărată poate fi obţinută doar prin forţă

Președintele ucrainean tocmai s-a întors dintr-un turneu-fulger în principalele capitale europene, inclusiv Berlin, Londra, Paris și Roma, de unde vrea să obţină aprobarea partenerilor de a lovi cu armele occidentale pe teritoriul Rusiei.

„Linia întâi a frontului are nevoie de mai mult sprijin. Vorbim despre mai multe capacităţi cu rază lungă de acţiune pentru Ucraina şi de mai multă aprovizionare pentru forţele noastre, aceasta nu este doar o listă de echipamente militare. (…) Pacea adevărată poate fi obţinută doar prin forţă”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Foto: Liderul nord-coreean Kim Jong Un (centru dreapta) îl ascultă pe fostul ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timp ce inspectează avioanele de război rusești la Vladivostok
Sursa: PROFIMEDIA

Ce a zis Coreea de Sud

„Există o mare posibilitate ca Phenianul să desfăşoare trupe pentru a ajuta Rusia în războiul cu Ucraina”, declara marţi ministrul sud-coreean al Apărării, Kim Yong-hyun.

Același oficial a declarat, de asemenea, la o audiere din Parlament, că este posibil ca informaţiile apărute în presă potrivit cărora ofiţeri nord-coreeni ar fi fost ucişi într-o lovitură ucraineană pe teritoriul controlat de forţele ruse să fie adevărate.

Reacția Rusiei

Kremlinul a respins joi afirmaţiile Coreei de Sud potrivit cărora Coreea de Nord ar fi trimis personal militar pentru a ajuta armata rusă împotriva Ucrainei. A respins și infomațiile potrivit cărora Coreea de Nord ar lua în calcul o desfăşurare de trupe şi mai mare.

„Aceasta pare a fi o altă ştire falsă”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Video: Paradă militară care marchează 71 de ani de la armistițiul cu Coreea de Sud
Sursa: Pyongyang Broadcast Service

Urmărește-ne pe Google News