VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

UPDATE 2: Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat, în urmă cu puțin timp, la decizia de condamnare a fratelui său, însă nu a vrut să-și dea cu părerea despre hotțrârea magistraților. ”În privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut nici un comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu. Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată din cîte înţeleg”, a scris Traian Băsescu, pe pagina lui de Facebook.

UPDATE 1: Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, astăzi, la patru ani de închisoare cu executare. Astfel, magistrații Curții de Apel Constanța au păstrat sentința din ianuarie a judecătorilor de la Tribunal. Complicele lui, Marian Capățână, a primit și el trei ani de închisoare, și în cazul lui menținându-se pedeapsa din prima instanță.

Fiind o decizie definitivă, fratele fostului președinte va ajunge azi în spatele gratiilor, unde urmează să stea un an și trei luni, cât i-a mai rămas din pedeapsă, după scăderea perioadelor petrecute în arest preventiv și la domiciliu.

Conform procedurilor, după comunicarea sentinței, acesta este așteptat să se predea, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, el va fi ”săltat” de acasă, cu mandat de aducere, de o patrulă a Poliției, și dus la Penitenciarul Poarta Albă, unde va ispăși pedeapsa.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, află astăzi dacă va fi condamnat din nou în dosarul de trafic de influenţă în care este implicată şi familia lui Bercea Mondial. La ultimul termen, procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru el, adică 7 ani de închisoare.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna ianuarie a acestui an, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă, însă decizia de atunci nu a fost definitivă. Sentința a fost atacată, iar azi magistrații Curții de Apel Constanța urmează să dea o decizie definitivă în acest caz.

Fratele fostului președinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor. Marian Capățână, cel care a intermediat mita, a fost condamnat și el, în primă instanță, la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență.

În acest dosar, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv după ce familia lui Sandu Anghel a făcut publice înregistrările în care acesta recunoaşte că a primit bani pentru a-l scăpa pe Bercea de închisoare. Cu toate aceastea, fratele fostului președinte a negat vehement fapta de-a lungul întregului proces.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost arestați preventiv și la domiciliu din 19 iulie 2014, până în 24 iunie 2015, iar de atunci sunt judecați sub control judiciar.

Urmărește-ne pe Google News