Curtea de Apel Bucureşti va lua în discuţie, de la ora 12.00, contestaţia formulată de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, după ce, în 25 septembrie, Tribunalul Capitalei i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv, măsură luată în 6 septembrie.
Decizia pe care o va lua Curtea de Apel Bucureşti va fi definitivă.
Alexandru Chiciu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat că Sorin Oprescu poate fi cercetat şi trimis în judecată cu o măsură preventivă alternativă, ţinând cont şi de afecţiunile grave de care suferă.
Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.
Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.
 
 

Urmărește-ne pe Google News