„Le dernier samouraï” („Ultimul samurai”) au titrat luni Le Figaro și Le Parisien.

Foto: lefigaro.ro

„Ultimul gigant al cinematografiei franceze s-a stins din viaţă după un lung crepuscul: cel al zeilor”, se precizează în editorialul din Le Figaro, în timp ce Le Parisien publică un articol de 17 pagini despre cariera lui Alain Delon.

Libération a dedicat 12 pagini „figurii tutelare a cinematografiei”, având ca titlu pe prima pagină „Delon. Plein sommeil”.

„Frumuseţea diavolului” este titlul de luni din LHumanité, în timp ce Ouest-France aduce un omagiu unui „monstru sacru”, la fel ca La République du Centre, ziar care apare în Douchy, regiunea Loiret, unde locuia Alain Delon.

Și ziarele din afara Franței l-au omagiat pe Alain Delon, fără a ascunde polemicile stârnite uneori de opiniile acestuia.

Cei trei copii ai lui Alain Delon au anunțat duminică, printr-un comunicat, că actorul s-a stins din viață.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor. Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se precizează în comunicat.

Fotografie principală: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News