În respectivul editorial, publicat luni, 30 septembrie, autorii s-au concentrat mai întâi pe criticile la adresa lui Donald Trump, numindu-l nepotrivit din mai multe puncte de vedere pentru a ocupa funcția supremă în stat.

„Este greu de imaginat un candidat mai nevrednic de funcția de președinte al Statelor Unite decât Donald Trump. El s-a dovedit nepotrivit din punct de vedere moral pentru o funcție care îi cere ocupantului său să pună binele națiunii mai presus de interesul personal. El s-a dovedit nepotrivit din punct de vedere temperamental pentru un rol care necesită tocmai calitățile – înțelepciune, onestitate, empatie, curaj, reținere, umilință, disciplină – care îi lipsesc cel mai mult”, susțin autorii articolului de opinie.

Aceștia au adăugat că aceste motive ar trebui să fie suficiente pentru oricui „îi pasă de sănătatea țării noastre și de stabilitatea democrației noastre pentru a nu-l vota” și că „indiferent de dezacordurile politice pe care alegătorii le-ar putea avea cu ea, Kamala Harris este singura alegere patriotică”.

Ziarul american a continuat cu laude la adresa actualei vicepreședinte a SUA, Kamala Harris.

„În calitate de funcționar public dedicat, care a demonstrat grijă, competență și un angajament neclintit față de Constituție, doamna Harris este singură în această cursă. Este posibil să nu fie candidatul perfect pentru fiecare alegător, în special pentru cei care sunt frustrați și furioși din cauza eșecului guvernului nostru de a repara ceea ce este stricat, de la sistemul nostru de imigrație la școlile publice, de la costurile locuințelor la violența armată. Cu toate acestea, îi îndemnăm pe americani să compare dosarul dnei Harris cu cel al adversarului său”, scriu editorialiștii.

Doamna Harris este mai mult decât o alternativă necesară. Există, de asemenea, un argument optimist pentru promovarea ei, unul care este înrădăcinat în politicile sale și confirmat de experiența sa ca vicepreședinte, senator și procuror general.

The New York Times:

Editorialiștii au mai susținut că Harris își va folosi funcția pentru a sprijini cetățenii în obținerea unei locuințe, având ca obiectiv principal îmbunătățirea accesibilității economice pentru americani. În contrast, susțin ziariștii, Trump vrea reduceri de impozite care îi vor favoriza pe cei bogați și tarife vamale care vor crește prețurile, afectând clasele de mijloc și sărace.

În Statele Unite, nu este un lucru neobișnuit ca ziarele să își exprime deschis sprijinirea unui candidat la președinție înainte de alegeri, iar acest lucru se numește „endorsement”. În cazul The New York Times, editorialiștii au susținut că opinia lor nu se va reflecta și în știrile ziarului.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc pe 5 noiembrie. Americanii își vor vota atât președintele, cât și vicepreședintele pentru un mandat de patru ani.

Urmărește-ne pe Google News