„Feedback preluat: zi liberă între probele de la examene! Am ţinut cont de propunerile primite şi de opiniile exprimate în spaţiul public şi vom introduce câte o zi liberă între probe la evaluarea naţională 2025. La bacalaureat 2025 vom introduce o zi liberă după a doua probă. Vom propune această variantă de calendar, cu zile libere între probe, la şedinţa de mâine a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei, apoi vom comunica şi calendarul final al examenelor”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Ea a adăugat că feedback-ul este foarte important și ține cont de el atunci când lansează documente în consultare publică.

„Transparenţa instituţională, feedbackul constructiv şi dialogul sunt, întotdeauna, cele mai potrivite modalităţi pentru a lua cele mai bune decizii pentru copii”, a precizat Deca.

Ministerul Educaţiei a lansat pe 12 august, în consultare publică, proiectul de ordin privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a de anul viitor şi proiectul de ordin privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat 2025.

Etapa de consultare s-a încheiat pe 26 august, iar forma finală a documentelor va fi aprobată prin ordin de ministru în urma analizei feedback-ului primit şi după şedinţa Comisiei de Dialog Social.

Urmărește-ne pe Google News