Zilele Culturii Slovace au debutat cu un concurs gastronomic, unde mai multe echipe din județele Bihor și Sălaj s-auî întrecut în prepararea găluștelor din cartofi cu brânză de vaci (tvarohové halušky) şi plăcintele din cartofi făcute pe plită (zemiakové placky), scrie ebihoreanul.ro.
Orădenii au venit hotărâți să guste din preparatele concurenților, însă aceștia din urmă nu au venit pregătite ca să vândă bucatele. Astfel, pofticioșii au fost nevoiți să stea la coadă minute în șiri la cele trei standuri cu comercianţi cu răcoritoare şi bere, clătite, respectiv plăcinte şi găluşte din cartofi.
Zilele Culturii Slovace au fost marcate și de evenimente muzicale. Spre seară, pe scena din Cetate au urcat mai multe ansambluri şi grupuri vocale tradiţionale din Valea Cerului, Vărzari, Budoi, Borumlaca, Oradea şi Mădăras.
Zilele Culturii Slovace au fost organizate în acest an de Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, Primăria Oradea şi Departamentul pentru Slovacii din Diaspora, în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.
FOTO: ebihoreanul.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro