Aurora Covaci a fost o femeie frumoasă şi a avut o viaţă cu bune şi rele. S-a măritat la 16 ani, a făcut două fete, după 33 de ani de căsătorie a rămas văduvă, însă acest lucru nu a împiedicat- o să-şi mai încerce norocul o dată.
Soarta însă a lăsat-o şi fără cel de-al doilea soţ, după 28 de ani de ani în care au convieţuit. La începutul acestei săptămâni a împlinit 87 de ani. Se bucură că este sănătoasă, dar se chinuieşte să trăiască de la o lună la alta.
Din pensia ei de 320 de lei şi o alta de urmaş de 130 de lei trebuie să-şi plătească lunar întreţinerea, lumina, cablul şi telefonul.
“Îmi rămân 50-60 de lei din care trebuie să mănânc toată luna. Am noroc că mai primesc de la primărie câte un tichet de 100 de lei să iau alimente. Altfel, aş muri de foame”, spune bătrâna dezamăgită.

Pachete cu alimente pentru bătrâni

Ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pensionarilor, 150 de vârstnici au primit de la Asociaţia Omenirea (CARP) pachete cu produse alimentare.
La fiecare sărbătoare mare din an, sute de pensionari se bucură de pachetele împărţite de CARP. Potrivit statisticilor, în România sunt peste 5,3 milioane de pensionari, din care 5 milioane au sub 1.000 de lei pensia lunară.

Urmărește-ne pe Google News