Data de 4 iulie a devenit Ziua națională a SUA începând cu anul 1941, în timpul mandatului președintelui Franklin Delano Roosvelt (1933-1945).
La 4 iulie 1776, cele 13 colonii engleze și-au proclamat independența. Thomas Jefferson (al treilea președinte al SUA, 1801-1809) a redactat ”Declarația de independență” care este adoptată de Congresul american. Independența a fost recunoscută prin Tratatul de la Paris din 3 septembrie 1783. În 1787 a fost adoptată Constituția SUA (în vigoare, cu amendamente, până astăzi), care a proclamat Statele Unite ale Americii stat federal și a introdus sistemul prezidențial de guvernământ — primul președinte ales George Washington (1789-1797).
Potrivit unui top realizat de discovery.com, cele mai impresionante atracții naturale de pe teritoriul SUA sunt: cele cinci parcuri naționale din sudul statului Utah, care dispun de unele dintre cele mai peisaje unice și frumoase din America de Nord, reprezentate de gresia roșie care acoperă această parte a continentului. Împreună, aceste parcuri — Zion, Bryce Canyon, Arches, Canyonlands și Capitol Reef — oferă mii de arcade naturale și kilometri întregi de defileuri amețitoare; Acadia — coasta accidentată a statului Maine a uimit prin frumusețea și diversitatea sa. La începutul secolului al XX-lea, insulele de pe lângă coastă au fost incluse în primul parc național înființat la est de fluviul Mississippi.
Bucătăria americană își datorează diversitatea primilor coloniști ai acestui teritoriu sosiți din Europa, apoi influențelor indiene și africane, toate acestea având la bază mâncarea simplă a triburilor indigene.
Ziua Recunoștinței a fost sărbătorită pentru prima oară în 1621, și chiar dacă în acel moment nu a fost savurat faimosul curcan și plăcinta cu dovleac, multe dintre bunătățile servite cu prilejul acestei zile își au rădăcinile în felurile de mâncare din Noua Anglie.
Noua Anglie este probabil cel mai bine cunoscută pentru fructele de mare proaspete (statul Maine este cel mai mare producător de homar), produse lactate (brânza cheddar și înghețata), anumite fructe, în special afine și merișoare, și legume. Aceste ingrediente au fost combinate atât de potrivit, încât au creat o serie de mâncăruri clasice, considerate astăzi tradiționale. Scoicile sunt, de asemenea, o specialitate în această regiune și sunt preparate într-o varietate de moduri gustoase. Supa de scoici este unul dintre preparatele favorite în New England. Supa are la bază o cremă de cartofi și conține scoici, fructe de mare, fiind servită în mod tradițional cu pesmet, pâine sau biscuiți.
Regiunea este cunoscută și pentru faimoasele ”pancakes”, cunoscute local ca ”Johnnycakes”. Acestea se pot mânca cu un strop de unt deasupra sau cu sirop de arțar, care se găsește din plin în zonă. Statul Vermont este principalul producător de sirop de arțar din SUA, producând aproximativ 6% din întreaga producție mondială.