La Spitalul Elias din Bucuresti angajatii inimosi au amenajat o minigradina zoologica pe o mica parcela situata langa sectia de Pediatrie. in plimbarile lor, pacientii se pot bucura la vederea micutelor vietuitoare si nu putini dintre ei, dupa externare, au trimis hrana pentru aceste animale. Pe langa broscute testoase, fazani, porumbei si iepuri, ultimul venit la aceasta neobisnuita gradina este un cerb. A avut si o pereche, o caprioara care din pacate nu s-a putut adapta. Capriorul a fost adus aici si pentru ca avea o problema cu unul dintre picioare, care a trebuit amputat. Dar cu toate acestea, el se dovedeste a fi foarte vioi. „E putin cam periculos. impunge”, ne-a anuntat baiatul care avea ieri grija de el. Nu s-a intamplat nimic de genul asta, dar aparatul de fotografiat l-a speriat putin, dovedindu-se mai putin prietenos.
Animalul e ingrijit de un student la teologie
Cerbul se afla in grija agentilor de paza ai spitalului. Acestia au drept datorie, pe care nu le-a impus-o totusi nimeni, sa hraneasca micul cerb, iar cei care tin atelierul de tamplarie au avut inspiratia de a-i construi o adevarata casa animalului. Ieri era de serviciu Mircea Pintica. El s-a angajat ca agent de paza la spital din vara. Student la teologie, Mircea este foarte atasat de micul cerb. Ne-a povestit cum acesta si-a schimbat culoarea o data cu venirea toamnei: „Pur si simplu, blana lui a luat nuanta frunzelor uscate”. Tot el ne-a povestit ca micul cerb nu are acum coarne, deoarece „o data la cativa ani, cerbii isi schimba coarnele”.
Copiii internati la sectia de Pediatrie, care acum, o data cu venirea frigului, nu prea mai pot iesi afara, se pot delecta insa cu vederea animalelor din minigradina zoologica atunci cand ies pe balcon. Totusi, o data cu venirea primaverii, animalele de aici devin o adevarata incantare pentru copii, care uneori, sub supraveghere, sunt lasati sa intre si sa le admire de aproape sau chiar sa le dea de mancare.