A treia dintre problemele abordate de Adina Alberts, cu care se confruntă femeile însărcinate, după cea care înglobează căderea părului, pigmentarea tenului și apariţia vergeturilor și cea care vizează îngrășarea, lăsarea abdominală și a sânilor, adună retenția de apă și modificarea numărului la pantofi.
Specialistul explică:
Retenţia de apă, tradusă practic prin glezne umflate, faţă şi mai ales ochi umflaţi, mâini şi degete mărite de volum, este inerentă oricare gravide, într-o măsură mai mare sau mai mică. Se datorează celor aproape 2,5 litri de sânge în plus pe care îi are o femeie gravidă, şi care „deservesc” fătul.
Evitaţi :
- Să staţi prea mult în picioare
- Să staţi pe scaun cu picioarele atârnate
- Hainele care va strâng
- Să purtaţi inele pe degete
- Să mâncaţi excesiv de sărat
- Sedentarismul
- Tocurile şi încălţămintea strâmtă
Faceţi masaje de 2 ori pe săptămâna pentru a ajută drenajul limfatic.
Faceţi plimbări zilnice, în pas lent dar susţinut, chiar dacă aceste plimbări le faceţi doar în casă, evident, cu condiţia că sarcina să evolueze normal şi să nu aveţi niciun fel de restricţii de mişcare, de la medic.
În timpul somnului utilizaţi o pernă pe care să aşezaţi picioarele, astfel că ele să fie mai sus decât restul corpului.
Paradoxal, dar este recomandat să beţi cel puţin 2 litrii de apă plata pe zi. Ajută la curăţarea corpului, eliminarea toxinelor, şi indirect previne retenţia de lichide. Organismul, având suficientă apă la dispoziţie, nu îşi mai face rezerve!
În sarcină vascularizația creşte la toate nivelele, arterele şi venele, atât mari cât şi mici, se măresc suplimentar pentru a transpora eficient surplusul sanguin. Această dilatare a sitemului circulator se păstrează şi după naştere, deşi volumul sanguin revine la normal, astfel că sistemul venos devine mai evident la nivelul mâinilor şi al picioarelor, iar uneori, măsură la pantofi se măreşte cu jumate de număr. Poate chiar un număr.
La această situaţie de nedorit, contribuie, în mod nefast, şi numărul de kg acumulate. S-a observat că un surplus de până la 15 kg nu va modifică piciorul. Peste acest surplus, greutatea afectează curbură boltei piciorului, această se lasă, şi mărimea la pantofi creşte. La tasarea piciorului intervine şi prezenţa unui hormon secretat doar în sarcina, către sfârşitul ei, şi care se numeşte relaxina, hormon care are rol de relaxare musculare şi osteo- ligamentară, pentru a pregăti corpul pentru momentul suprem, acela al expulzării fătului.
Deci, nu luaţi mai mult de 15 kg în sarcina, dacă nu vreţi să va schimbaţi toţi pantofii!
Citește și:
- EXCLUSIV/ Esteticianul Adina Alberts explică pe înţelesul tuturor procedeul de epilare permanentă. Beneficiile fototerapiei
- EXCLUSIV/ Esteticianul Adina Alberts explică: Adevăruri despre tratamentul definitiv al transpiraţiei
- EXCLUSIV/ Există remediu împotriva vergeturilor? Esteticianul Adina Alberts te învață când și cum se tratează acestea
- EXCLUSIV/ Esteticianul Adina Alberts spune ce e mit și ce e adevăr: Sânii pot fi măriţi şi altfel sau doar cu implanturi siliconice?
Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro