Defalcat, veniturile Simonei Halep arată astfel: 4,7 milioane de dolari din premiile obținute pe terenul de joc și 1,5 milioane de dolari din contracte de publicitate, sponsorizări etc. Asta înseamnă că doar 25% din veniturile româncei provin din afara terenului. La polul opus se află Eugenie Bouchard, cu 92% din bani obținuți în afara terenului.
Simona Halep este depășită la acest capitol de toate celelalte sportive prezente în top. Nici una dintre cele opt jucătoare de tenis prezente în topul publicat de Forbes nu este mai bine clasată în ierarhia WTA, dar fiecare câștigă sensibil mai mult decât reprezentanta noastră din contracte de publicitate. Concluzia este că ocupanta locului 2 mondial nu este considerată atractivă de multe firme de top care obișnuiesc să-și asocieze imaginea cu cea a sportivilor celebri.
4 firme uriașe la nivel mondial și-au asociat imaginea cu cea a Simonei Halep: Vodafone (telefonie mobilă), Adidas (echipament sportiv), Wilson (echipament sportiv) și Hublot (ceasuri). La acestea se adaugă contracte de publicitate cu doi jucători importanți pe piața românească: Dedeman (materiale de construcție) și Dorna (apă minerală).
Altfel nu se explică cum de cea mai constantă jucătoare din circuitul WTA din ultimii ani, o jucătoare care anul acesta a fost aproape de fotoliul de lider mondial nu câștigă mai mult din publicitate. Fără să aibă sex-appeal-ul lui Eugenie Bouchard, al Danicăi Patrick sau al Garbinei Muguruza și nici performanțele uluitoare ale Serenei Williams, Simona Halep nu este mai puțin drăguță decât Angelique Kerber, Ronda Rousey, Venus Williams, Caroline Wozniacki sau Agnieszka Radwanska.
Sportivele cu cei mai mulți bani în iulie 2016 – iulie 2017
1. Serena Williams (SUA/tenis) 27 milioane de dolari (71% obținuți în afara terenului)
2. Angelique Kerber (Germania/tenis) 12,6 milioane de dolari (40%)
3. Danica Patrick (SUA/motorsport) 12,2 milioane de dolari (41%)
4. Ronda Rousey (USA/arte marțiale mixte) 11 milioane de dolari (28%)
5. Venus Williams (SUA/tenis) 10,5 milioane de dolari (67%)
6. Garbine Muguruza (Spania/tenis) 7,7 milioane de dolari (46%)
7. Caroline Wozniacki (Danemarca/tenis) 7,5 milioane de dolari (67%)
8. Agnieszka Radwanska (Polonia/tenis) 7,3 milioane de dolari (55%)
9. Eugenie Bouchard (Canada/tenis) 7,1 milioane de dolari (92%)
10. Simona Halep (România/tenis) 6,2 milioane de dolari (25%)
Toate aceste contracte implică o doză de timp pe care Simona trebuie să-l acorde. Pentru a avea o expunere enormă, trebuie să fii în primul rând prezent în fazele finale ale turneelor de Grand Slam. Acestea îți aduc cea mai mare expunere la nivel internațional. Probabil în ziua în care va fi mai des în fazele finale… și expunerea va crește. (Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, în februarie 2017, pentru prosport.ro)
Poate te interesează și Profilul psihologic al dictatorului de la Phenian. Medicii spun că steroizii sunt de vină pentru comportamentul lui Kim Jong-Un