Tricolorii au învins cu 7-4 în sala ”Sports Palace” din capitala Georgiei, asta după ce partida din tur, jucată la Deva, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.
Cine este brazilianul Savio Valadares, 6 goluri în barajul cu Georgia
Eroul a fost brazilianul Savio Valadares, care a înscris de 4 ori în poarta gazdelor, după ce marcase și în tur de două ori. Alături de acesta, la Tbilisi și-au mai trecut numele pe tabelă căpitanul echipei, Emil Răducu, Paulo Ferreira și Mimi Stoica.
Echipa României: 1. Iancu – 2. Fl. Matei, 4. Paulo Ferreira, 8. Ignat, 11. Savio Valadares. Rezerve: 12. Tonița – 3. Cr. Matei, 6. Răducu (cpt.), 7. Lupu (antrenor-jucător), 9. Felipe Oliveira, 10. Mimi Stoica, 15. Szocs, 17. Csoma, 20. Pânzaru
Echipa Georgiei: 1. Kupatadze – 3. Chanukvadze, 10. Roninho, 13. Bobokhidze (cpt.), 17. Sebiskveradze. Antrenor: Avtandil Asatiani. Rezerve: 12. Bukia – 4. Kakabadze, 5. Lukava, 7. Tophuria, 8. Kobaidze, 9. Todua, 11. Maisaia, 18. Kurtanidze, 20. Silva Santos
În manșa tur, la Deva, oaspeții au condus cu 2-0 la pauză, dar, la ieșirea de la cabine, jucătorii pregătiți de Robert Lupu au reușit să revină prin ”dubla” brazilianului naturalizat Sávio Valadares.
Cine este brazilianul Savio Valadares, jucătorul care ne-a dus a patra oară la Euro
E cea de-a patra prezență la un turneu final de Campionat European, după cele din 2007, 2012, 2014.
Lotul pentru returul din Georgia este următorul:
Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Toniță (Autobergamo Deva) – portari;
Robert Lupu, Sávio Valadares, Felipe Oliveira (toți trei de la Informatica Timișoara), László Szőcs (FK Odorheiu Secuiesc), Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Robert Matei, Cristi Matei, Paulo Ferreira (toți de la Autobergamo Deva) și Emil Andrei Răducu (Luxol St Andrews – Malta).
Turneul final se va desfășura pe ”Arena Stožice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018. Alte patru selecționate vor merge la Euro în urma meciurilor de baraj: Cehia – Serbia, Franța – Croația, România – Georgia, Ungaria – Polonia.
Cine este brazilianul Savio Valadares. Naturalizați la urgență
Cine este brazilianul Savio Valadares,
::placeholdeR–>
Valadares Pereira de Mendonça Sávio (23 de ani, 1.68 metri, 58 kg) și Pinto Viana De Oliveira Felipe (24 de ani, 1.73 metri, 69 kg), alături de managerul naționalei de futsal, fostul arbitru Vali Ioniță. Aceștia au dobândit cetățenia română în temeiul art. 82 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, obținând astfel certificatul de cetățenie, se precizează în comunicat. Ceremonia de depunere a jurământului de credință față de România de către cei trei sportivi a fost prezidată de Cezar Stancu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, alături de Varol Amet, vicepreședinte ANC. La ședința solemnă a participat, în calitate de invitat, Cosmin-Razvan Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.
”Sunt foarte fericit. Mă bucur că voi putea să ajut echipa națională a României”, declara Savio pentru www.frf.ro.
La rândul său, Felipe Oliveira a promis că va da totul pentru tricolor: ”Sunt mândru de aceast lucru, acum sunt român, ne dorim să mergem la Euro 2018. Sunt foarte entuziasmat”.
Cine este brazilianul Savio Valadares. Antrenorul pocăit care i-a ochit
Robert Lupu, antrenor-jucător la Informatica, a fost cel care a insistat pentru naturalizarea celor doi brazilieni. Lupu îi cunoaște cel mai bine pe Sávio și Felipe Oliveira, despre care a spus acum câteva luni că ar fi utili pentru prima noastră reprezentativă.
În Supercupă, câștigată de Informatica Timișoara, 4-3 cu Autobergamo Deva, Sávio și Felipe Oliveira au fost cei mai buni de pe teren. Primul a marcat un gol, în timp ce Felipe Oliveira a reușit o dublă.
Care e povestea naționalei de futsal. După ratarea calificării la ediția precendentă a Europenelor, a fost instalat Robert Lupu. ”Pe mine mă judecați după calificările pentru Euro 2018”, a spus Lupu, care este pocăit.
Cine este brazilianul Savio Valadares. Nu vine nimic din urmă la futsal
Deși intenționa să întinerească lotul, Lupu a înțeles că nu vine nimic din urmă. Din echipa din dubla cu Georgia a făcut parte și Florin Ignat, 38 de ani! România abia a prins barajul, după turneul de la Călărași, când a egalat Finlanda cu două goluri în ultimele patru secunde.
Până la urmă, Lupu a apelat la străini. Savio a fost adus la Timișoara acum aproape doi ani. Culmea e că nu jucase niciodată futsal, pur și simplu juca pe stradă în Brazilia!
Singurele echipe sigure financiare sunt campioana Autobergamo Deva, United Galați si Imperial Miercurea Ciuc. Și la Informatica Timișoara a fost bine – jucătorii aveau mașini de serviciu și apartamente plătite de club, dar acum sunt restanțe salariale!
România a încercat să-l naturalizeze, în urmă cu doi, pe Carlao, brazilianul care apăra la Tg. Mureș. Nu s-a reușit, s-a reușit acum cu Savio și cu Paulo Ferreira.
Cine este brazilianul Savio Valadares. ”S-a luat de gât cu brazilienii Georgiei”. Vorbește perfect românește, a învățat și înjurăturile
Savio și Felipe Oliveira înțeleg perfect românește și evoluează cu ambiție sub tricolor. ”Savio s-a luat de gât cu brazilienii Georgiei la Deva, la meciul tur, la propriu”, spun cei care au văzut partida din România. Georgia naturalizase un jucător cariocas cu două zile înainte de barajul cu România.
Naționala de futsal a României s-a întărit, pe 29 august, cu doi dintre cei mai buni ”stranieri” din Liga I! Brazilienii Sávio Valadares și Felipe Oliveira, legitimați la CS Informatica Timișoara, au primit cetățenia română și vor putea evolua pentru prima noastră reprezentativă.
Felipe Oliveira e poreclit ”Pătatul”, din cauză că are un smoc de păr alb la spate.
Portughezul Paulo Ferreira (32 de ani) a fost naturalizat încă din 2016.
Cu Informatica Timișora, brazilienii au fost vicecampioni în primul sezon și au luat ultima Cupă și ultima Supercupă.
Gabriel Lungu, patron Informatica Timișoara:
”I-am adus printr-un impresar din Spania. Am văzut că străinii de la rugby joacă toți la naționala României și așa s-a născut ideea naturalizărilor lui Savio și Filipe Oliveira. Procedura a fost accelerată, fiind vorba de interes național. Meritul că i-a făcut să joace e al lui Robert Lupu. Savio e talent, îți câștigă singur meciul. Au învățat românește singur, nu le-am pus la dispoziție vreun translator”.
Fost patron la CIP Deva și fost jucător de minifotbal, Gabriel Lungu investește la Timișoara din 2015. ”Am ajuns la fundul sacului!”, se plânge, în condițiile în care, în acest sezon, primește doar 100.000 de lei de la Primărie (300.000 – anul trecut) și se zbate să obținîă finanțare și de la CJ Timiș.
”Brazilienii înteleg perfect românește și vorbesc bine. Sunt de doi ani la noi. Vorbesc, ba și înjură! Sunt tineri, sunt serioși, sunt simptatici și iubiți și, cel mai important, au fost bine primiți în echipă de Florin Matei și compania”
Citiți și Informatica Timișoara a cucerit Supercupa României la futsal