Aproximativ 200 de piloți dintre cei 1.500 ai companiei au anunțat că își pot desfășura activitatea, ceea ce a dus la anularea a zeci de curse aeriene, cu plecare de pe aeroporturile Berlin Tegel, Dusseldorf, Hamburg şi Koln. În plus, absenţele piloţilor a afectat și o serie de zboruri pe care compania le efectuează pentru divizia Eurowings a Lufthansa, cu care Air Berlin a încheiat un contract.
“Nu există companie care să fi fost pusă într-o lumină mai puţin favorabilă ca Air Berlin astăzi. Este esenţial să reluăm operaţiunile, pentru a putea finaliza cu succes discuţiile cu investitorii”, a spus, într-un memo intern, directorul de operaţiuni al Air Berlin.
Potrivit sursei citate, îmbolnăvirea în masă a piloților amenință existența comaniei, aflate în insolvență, și ar putea să diminueze șansele privind păstrarea locurilor de muncă după încheierea procedurilor de vânzare.
Într-un comunicat separat, reprezentanţii sindicatului piloţilor s-au arătat surprinşi de numărul mare de absenţe, afirmând că sindicatul nu și-a îndemnat membrii să declare că sunt bolnavi.
Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, şi-a cerut insolvenţa luna trecută, după ce Etihad Airways, principalul acţionar, şi-a retras sprijinul financiar. O situaţie similară a fost înregistrată anul trecut de operatorul aerian rival TUIfly, care a fost forţat să anuleze mai multe zboruri după ce piloţii au anunţat că s-au îmbolnăvit. Reprezentanţii sindicali au spus atunci că angajaţii s-au temut că negocierile pe tema unei potenţiale fuziuni să nu ducă la concedieri şi tăieri de salarii.
Citește și: Un italian este considerat erou după ce și-a salvat nepoata din inundații. A murit încercând să salveze restul familiei