”Putem spune că mediul în care este creat dispozitivul este unul mult mai curat și mai steril decât multe dintre spitalele din România”, ne-au declarat reprezentanții fabricilor.
În fabricile de la Satu Mare se pot face 1.100 de dispozitive pe tură, adică 3.300 de aparate în 24 de ore, dar momentan, pentru că au primit o comandă de 30.000 de dispozitive, cu termen de livrare mai lung, sunt fabricate 1.100 pe săptămână, spune Leitner Istvan, director general ZES Zollner Electronic România.
Nivelul de securitate este extrem de ridicat, având în vedere că se fac tot felul de componente esențiale pentru avioane sau mașini de marcă din întreaga lume.
Scopul principal al Box Bitdefender este acela de securitate cibernetică, astfel că te va avertiza asupra amenințărilor periculoase și va bloca încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor. Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilitățile existente în dispozitivele inteligente din locuință.
În SUA, media dispozitivelor „deștepte” depășește 20, la nivel mondial, această medie scade la 15-16, iar în România vorbim de o medie de 5-7 aparate.
„Cu toate acestea, o parte dintre dispozitive sunt cele tradiționale, precum telefonul și laptopul. Faptul că avem tot mai multe dispozitive în casă conectate la wi-fi înseamnă un risc major și multe vulnerabilități pentru noi”, a declarat Ciprian Istrate, vicepreședintele Bitdefender.
Potrivit lui Istrate, peste 70% dintre dispozitivele conectate la IoT (Internet of Things – Internetul Lucrurilor) sunt vulnerabile la atacuri. Cea mai mare problemă la aceste dispozitive conectate la internet este că pe foarte multe dintre ele nu se poate instala antivirus. „Toate aceste dispozitive au mărit masa de atac a hackerilor”, a mai spus oficialul Bitdefender.
Numărul acestor dispozitive a crescut aproape exponențial în ultimii ani. Astfel că, de la 6,3 miliarde de dispozitive smart în 2016, se va ajunge la 20,8 miliarde până în 2020.
„Box a fost gândit de la zero de cercetătorii români și devine un produs 100% made in România, din stadiul de idee până la dispozitivul care ajunge pe rafturile din întreaga lume. Și dacă Box din prima generație era primul astfel de dispozitiv din lume pe piața de securitate, acum au început să apară și primii concurenți”, a mai spus Ciprian Istrate.
O lume tot mai periculoasă
Dispozitivul de securitate poate fi setat pentru a anumită distanță și un număr de aparate pe care să le protejeze, dar el poate supraveghea oricâte aparate smart îi intră în rază.
”Suntem într-o lume în care există platforme de pe care îți poți cumpăra sau închiria viruși și să ataci pe cine vrei, în funcție de interese sau banii pe care-i ai”, a spus Răzvan Tudor, senior product manager.
Protecție la un preț piperat
Produsul fabricat 100% în România are și control parental, astfel că părinții pot vedea în timp real și controla dacă cei mici sunt agresați pe diverse canale sociale. „Pe lângă faptul că te apără de diferite atacuri și închide vulnerabilitățile, Bitdefender Box este ideal pentru protecția copiilor”, mai spus reprezentanții companiei.
Problema este că acest dispozitiv este destul de scump pentru România. Prețul de listă este de 999 de lei pentru România și 249 de euro pentru alte state. În acest preț este inclusă instalarea gratuită, dacă va fi nevoie, plus abonament gratuit pe un an. După această perioadă de un an, abonamentul va costa 99 de dolari.
În acest preț este inclusă și o soluție de protecție totală asupra dispozitivelor pe care le monitorizează. Ajuns la a doua generație, Box este mai pretabil pentru micile firme sau pentru gospodăriile mai cu dare de mână.
Citește și:
Adevăratul Black Friday. Cum poți profita de reducerile Amazon și ce promoții are Microsoft
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro