Munca de pompier este una plină de responsabilități, implicând un grad mare de risc. Pompierii se luptă cu flăcările, participă la acțiuni de salvare (inundații și altele), acordă uneori primul ajutor pentru salvarea oamenilor.
Pompierii cu grad de subofiţeri s-au instruit timp de doi în şcolile de profil şi sunt angajaţi la stat, iar salariile variază în funcţie de experienţa pe care o au în câmpul muncii, dar şi de specializarea pe care şi-au ales-o, potrivit zf.ro.
Salariile pompierilor încep de la 1.100 de lei net pe lună şi pot ajunge până la 2.800 de net pe lună, plafonul maxim pe care îl poate atinge un pompier cu grad de subofiţer într-o unitate din Bucureşti sau Cluj, potrivit informaţiilor publicate pe site-urile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dealu Spirii” din Bucureşti şi cel al ISU Cluj.
Subofiţerii participă la operaţiunil de salvare în situaţii de urgenţă, sting incendii, pleacă pe teren cu echipaje SMURD pentru a descarcera victimele, ajută în caz de inundaţii sau alunecări de teren.
Banii pe care îi câștigă un tractorist spală orice urmă peiorativă din expresiile cu tractoriști. În timpul campaniilor agricole, toamna și primăvară, un tractorist cu experiență poate lua și 2.500 de euro pe lună. Iar în restul timpului, salariul este în jur de 1.000 de euro.
Un tractorist câștigă de trei ori mai mult decât un profesor cu vechime. Unde mai poți învăța să conduci tractorul
Un sucevean oferă o recompensă uriașă pentru cei patru berbeci furați. Despre sumă e vorba
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro