- Unii crenvurști conțin aproape 100 de miligrame de nitriți (studiu InfoCons)
- Care este cantitatea reală de sare din crenvurști. Cea de nitriți e la cote alarmante
- Câte E-uri conține brânza topită, un aliment preferat des de români la micul dejun
- Cantitățile de glucide și zaharuri din băuturile energizante. În general, sunt pline de aditivi alimentari (E-uri)
- Ce conține parizerul de pui. InfoCons: Peste 50% din doza zilnică de sare recomandată și foarte multe E-uri
- Îngheţata conține aditivi periculoși. Citește cu atenție eticheta
- Câte E-uri găsim într-un sandviș. Românii îl consumă fără să știe cât de nociv poate fi
- Câte E-uri se găsesc în șunca de Praga
- Tu știi ce conține untul pe care îl cumperi? Unele produse nu sunt deloc ce par
- Ce cantitate de sare și câte E-uri conțin pastele făinoase
Astfel, au fost analizate 21 de produse tip maioneză, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 5 producători / furnizori / distribuitori: Polimark Food SRL, Mega Image SRL, Dr Oetker RO SRL, Marathon Distribution Group SRL, Unilever South Central Europe SA, iar din punct de vedere al E-urilor, produsele analizate au avut urmatoarele procentaje:
- 14.28 % din produsele analizate au in conținut 0 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in conținut 1 E;
- 28.57 % din produsele analizate au in conținut 2 E-uri;
- 4.76 % din produsele analizate au in conținut 3 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in conținut 4 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in conținut 5 E-uri;
- 14.28 % din produsele analizate au in conținut 7 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in conținut 8 E-uri.
80.95% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, acestea fiind: ou si/sau muștar.
71.42% din produsele analizate au menționat pe etichetă cantitatea de ulei, sub formă de prezentare ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline rafinat sau ulei vegetal, cu valori cuprinse între 25% și 83%.
Conținutul de ou este menționat pe eticheta a 61.9% din produsele analizate, sub formă de prezentare gălbenuș de ou sau gălbenuș de ou pasteurizat, cu valori cuprinse între 3% până la 10%.
Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesați tabelul aici.
Anul acesta, în luna mai, aproape 40 de ieșeni au fost intoxicați de maioneza de la un fast-food din oraș.
În aceste condiții, cel mai indicat ar fi să își prepari acasă propria maioneză! Vezi cum faci o maioneză perfectă, cu trucuri care nu dau greș.
- Ţi s-a tăiat vreodată maioneza? Uite ce trebuie să ştii ca să nu ţi se mai întâmple
- Cum să faci maioneză din pufuleți
- Cum să pregătești o maioneză sănătoasă, fără colesterol
- Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani
- Salată de legume cu maioneză de pufuleți
Citește și: VIDEO/Radiografia unei generației: bătrânii, față în față cu o tabără gratuită. “Am venit direct de la spital să prind un loc în Grecia!”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro