Anul acesta, Google a pus la cale o păcăleală pentru data de 1 aprilie care pare să se fi întors împotriva companiei americane. Google a adăugat în serviciul Gmail un buton de „send” mai special, „Send + Mic Drop” care nu permite răspunsul la mesaj, asigurând încheierea unilaterală a lanțului de e-mailuri odată cu apariția unui mic gif în care unul dintre minioni (personajele animate din filmele „Despicable Me” și „Minions”), purtând pe cap o coroană regală, lasă să-i scape din mână microfonul cu un gest de sfidare și superioritate, care semnifică tocmai faptul că discuția s-a încheiat nemaifiind nimic de spus.
Acest buton era plasat exact lângă butonul normal de „send” și încheia orice posibilitate de răspunde la un e-mail expediat prin intermediul său. Mulți dintre utilizatorii Gmail care au intrat pe forumurile companiei s-au plâns că nu văd partea amuzantă a acestei păcăleli și că, mai rău decât atât, activarea din greșeală a acestui buton le-a creat probleme la serviciu sau i-a făcut să piardă interviuri pentru un loc de muncă sau chiar să fie dați afară.
Alertă de atac armat la o școală
În 2014, americanca Angela Timmons s-a gândit că ar fi o glumă bună și i-a trimit fiicei sale un SMS prin care o anunța că a auzit făcut de armă în școala în care lucra. Copila s-a speriat îngrozitor și a alertat imediat autoritățile, astfel că, imediat, clădirea a fost înconjurată de forțe de ordine. Cum nu au găsit nici un atacator la fața locului, Timmons a fost arestată pentru că a deranjat liniștea școlii.
Și-a chemat un coleg din vacanță pentru un proiect imaginar
Colegii lui Glenn Howlett de la primăria din Ontariu s-au gândit să îi dea acestuia emoții și l-au anunțat că un proiect important trebuie finalizat mai repede decât era prevăzut. Conștiincios, Howlett și-a încheiat vacanța de urgență și s-a întors de urgență. Pe drum însă, gândindu-se că cineva ar putea să îi reproșeze că a plecat fără să își termine treaba, i s-a făcut rău și a leșinat, așa că a avut nevoie de câteva zile libere. În perioada recuperării, s-a gândit totuși mai bine și și-a dat și șefii în judecată pentru această glumiță. Ca urmare, orașul are cum o lege cae interzice farsele la serviciu.
A provocat tensiune în Orientul Mijlociu
Din motive rămase încă un mister, unui angajat de la serviciile secrete israeliene i s-a părut că ar fi amuzant ca pe 1 Aprilie 1986 să scrie o notă falsă prin care anunța că liderul șiit a fost rănit grav după ce s-a încercat asasinarea sa. Imediat, știrea a fost preluată de radioul israelian, iar autoritățile din regiune s-au inflamat imediat. Ca urmare, ofițerul a fost trimis în fața Curții Marțiale.
A provocat o alunecare de teren
În 2001, un DJ de la un radio din Brighton a anunțat că o replică a vasului Titanic se va putea vedea de pe mal la Beachy Head, la est de Sussex. Chiar dacă lui i s-a părut o glumă inofensivă, o mulțime de oameni l-au crezut și s-au îngrămădit pe stânci. Sub greutatea loc, malul s-a fisurat, iar câteva zile mai târziu s-a prăbușit în apă.
La un pas de crimă cu o glumă
De departe cea mai gravă ar putea fi isprava unui tânăr chinez student la medicină, care și-a otrăvit cel mai bun prieten. Acesta i-a turnat otrava în apa de băut, iar judecătorilor le-a povestit apoi totul ar fi fost doar o farsă de 1 Aprilie. Cu toate acestea, Lin Senhao nu a spus nimic mai târziu, când prietenul său a ajuns la spital, iar medicii nu știau ce are. Din fericire, tânărul și-a revenit însă Lin Senhao a fost condamnat la moarte recent.