Fotografii: Dumitru Angelescu
UPDATE ora 11:25. Președintele Klaus Iohannis vorbește în fața liberalilor.
PSD a preluat o țară euroatlantică. De unde a apărut pesimismul? Situația e cât se poate de simplă. Un politician pe nume Dragnea, împreună cu câțiva acoliți, a pus mâna pe puterea în PSD, în Guvern și în Parlament. Și de atunci încearcă să folosească puterea în interes propriu și personal, pentru a scăpa de justiție. Nu-i preocupă nici țara, nici economia, nici românii, nici imaginea României în lume. Îi preocupă să scape de dosare. Așa ceva n-am avut încă în România. Așa ceva nu este posibil într-o țară europeană, democratică
Vă povestesc doar ultima fază. Doamna prim-ministru a publicat o decizie în care instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu. Și am contestat la CCR acest demers. E un conflict juridic.
Consiliul Național al PNL începe la ora 11:00, la Parlament. Înainte, liberalii se vor reuni, de la ora 9:30, în ședința şedinţa Biroului Politic Naţional pentru a vota modificarea ordinii de zi a Consiliului, scrie Mediafax.
La Consiliul Naţional al PNL va participa şi Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), câştigătorul alegerilor locale din 3 iunie de la Chişinău, dar care au fost ulterior anulate, printr-o decizie a Judecătoriei Chişinău, acesta pierzând astfel mandatul la primăria generală a Capitalei Republicii Moldova, conform surselor citate.
În şedinţa BPN de sâmbătă dimineaţa, mai transmit sursele politice, va fi decisă o echipă pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din care vor face parte în primul rând cei care au discutat, marţi, cu preşedintele Klaus Iohannis: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Buşoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu.
Biroul Politic Naţional a votat, luni, criteriile pentru desemnarea candidaţilor, calendarul şi procedura de alcătuire a listei pentru alegerile europarlamentare şi modificarea statutului partidului, în sensul în care şefii filialelor judeţene pot fi demişi cu majoritatea voturilor membrilor BPN. Decizia finală în cazul acestor propuneri aparţine Consiliului Naţional. Potrivit unor surse liberale, este posibil ca propunerea de modificare a statutului partidului să fie amânată.
BPN a stabilit luni că pentru a putea candida pe listele PNL la europarlamentare, între altele, liberalii trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unu dintre filialele din această regiune. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus pentru activitatea în cadrul Parlamentului European.
CITEȘTE ȘI: