”Este o confuzie. În dosar apare un rus Jacov. Eu nu am nici o treabă cu Panama. Nu am avut și nici nu am vreo firmă în Panama. N-aș fi avut nicio problemă să recunosc. Am avut firme în alte țări, cum ar fi Cipru, Anglia sau SUA, dar le-am închis.
Cipru este membră a Uniunii Europene, ca și România, și nu se poate spune că acolo sunt firme fantomă. A, că sunt alte grile de impozitare e altceva. Orice om de afaceri are interes să plătească taxe mai mici, dar legal. Sunt secretari de stat care ne dau lecții, iar ei au firme în Cipru, pentru a plătit impozite mai mici.
N-aveam nicio problemă, atâta timp cât banii nu sunt furați și nu provin din spălare de bani sau alte infracțiuni. Dacă banii scoși din România sunt obținuți corect, unde e infracțiunea? Cei care încalcă legea să plătească!”, a declarat Constantin Iacov, pentru Libertatea.
În dosarul ”Panama – Papers” apar românii Frank Timiș și Cristin Borcea, aflat la închisoare pentru nereguli în ”Dosarul Transferurilor”.
Mai multe țări au deschis anchete după șocul provocat de operațiunea jurnalistică cunoscută de acum sub codul ”Panama Papers”, care dezvăluie un vast sistem de evaziune fiscală implicând înalți responsabili politici, sportivi și miliardari, sintetizează situația AFP.
Repercusiunile divulgării de către peste o sută de canale media în lume a circa 11,5 milioane de documente provenind din arhivele secrete ale societății de consultanță panameze Mossack Fonseca au apărut imediat, provocând un seism politic în Islanda, lansări de anchete în Franța, Spania și Australia, indignare în Rusia, dezmințiri în cascadă.
Nume din anturajul președinților rus Vladimir Putin, chinez Xi Jinping, sirian Bashar al-Assad și regelui marocan Mohammed al VI-lea au apărut în aceste documente, dar și ale unor sportivi celebri ca Michel Platini și Lionel Messi.
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!