Hyperloop este tehnologia de transport de ultimă generație, avută în vedere și de magnatul Elon Musk. Trenul este proiectat pentru a transporta persoane prin tuburi de oțel de joasă presiune la viteze comparabile cu cele ale unui avion de pasageri.
Mai multe companii concurează acum pentru a fi primi care transformă conceptul Hyperloop în realitate.
Un prototip al capsulei a fost prezentat în Puerto de Santa Maria, Spania, în apropiere de locul în care a fost construită la facilitățile aerospațiale ale Airtificial, un partener al companiei HyperloopTT.
Apreciat ca „un avion fără aripi”, scopul Hyperloop-ului este de a schimba pe termen lung modul în care călătorim pe distanțe lungi. Mai multe rute Hyperloop sunt în curs de dezvoltare în țări precum China, Emiratele Arabe, Spania și Franța.
Această nouă capsulă Hyperloop, numită „Quintero One”, este realizată din material compozit inteligent cu două straturi, proiectat pentru a fi mai rezistent.
Exteriorul aerodinamic al capsulei a fost creat de consultanta de design PriestmanGoode.
Capsula are o lungime de 32 de metri și va face parte dintr-un tren mai lung, care ar putea ajunge să lege Los Angeles de Las Vegas în doar 20 de minute.
Președintele și co-fondatorul HyperloopTT, Bibop Gresta, a declarat că „În 2019, această capsulă va fi pe deplin optimizată și gata pentru pasageri”.
Lipsește însă infrastructura pe care să funcționeze atât de repede.
În timp ce lumea se pregătește pentru trenul care atinge 1.000 de km/h, în România, trenurile circulă cu o viteză de 45-50 km/h, spunea, în luna mai, pentru Digi 24, Grigore Mare, președintele Federației Naționale Mișcare Comercial. Acest lucru se datorează în principal din cauza infrastructurii proaste.
Foto: CNN
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!