„Când le-am luat, 10 rochii erau stricate. Acela a fost momentul în care am decis că trebuie să fac ceva, să îmi spăl cumva singură aceste articole care se pot deteriora uşor. Apoi m-am gândit că şi alţii s-ar putea să aibă nevoie de un astfel de serviciu şi aşa a luat naştere prima spălătorie ecologică din România”, povesteşte Cristina Tarasevici.
În anul 2013 a cumpărat prima maşină de spălat, de mari dimensiuni şi a angajat primii oameni pentru serviciile de preluare, spălare şi călcare a hainelor, într-un complex comercial din zona Crângaşi a Capitalei. Cine s-ar fi gândit că te poţi îmbogăţi „spălând rufele în familie”?
Soțul supraveghează mașinile
„Am avut tot mai multe comenzi, tot mai mulţi clienţi, nu mai făceam faţă, aşa că ne-am extins. Întâi am deschis un punct de colectare a rufelor într-un mall din sectorul 3, în 2016, apoi anul acesta am pus pe picioare cea mai mare hală de curăţare a hainelor din sud-estul Europei, în Pantelimon”, a mai spus femeia de afaceri, care acum se află la conducerea unui bussines de un milion de euro.
Partenerul ei de afaceri este chiar soţul, care se ocupă de partea de operaţiuni şi tehnologie. Vlad Elias se asigură că maşinile de spălat funcţionează corespunzător, sunt eficiente, iar cele de uscare şi călcare a hainelor sunt rapide şi nu deteriorează rufele.
„Am investit în aceste echipamente aproximativ 500.000 de euro. De exemplu, avem un fel de dulap de uscare special gândit pentru rochii, pe care le usucă în câteva minute, fără a lăsa o cută şi în care am investit 15.000 de euro. De asemenea, sunt trei maşini de uscare a cămăşilor, pantalonilor şi sacourilor, care au costat peste 20.000 de euro fiecare”, dar merită fiecare cent, fiindcă usucă şi îndreaptă aceste haine în doar câteva secunde, a explicat Vlad Elias.
Afacerea pornită în cartier, premiată la Milano
În luna octombrie, la Milano, afacerea Blue Lagoon pornită în urmă cu 5 ani în cartierul Crângaşi a câştigat titlul de cea mai bună spălătorie din Europa la categoria servicii oferite clienţilor, în cadrul galei mondiale de premiere a celor mai bune companii din acest domeniu (Global Best Practices Awards 2018).
În afară de haine, compania se ocupă şi de spălarea covoarelor, pentru care percepe un tarif de aproximativ 10 lei/kilogram. Pentru rufe, costul de spălare, curăţare şi călcare porneşte de la 3 lei, o pereche de şosete, şi ajunge până la 165 de lei, în cazul unei rochii de gală care necesită atenţie deosebită. În plus, toate sunt asigurate, iar în cazul în care o haină este deteriorată, clientul e despăgubit.
Citește și:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro