UPDATE. Biroul Permanent a transmis Comisiei Juridice solicitarea DNA în cazul deputatului Eugen Bejinariu, urmând ca raportul să fie votat în şedinţa de plen din 28 noiembrie, ora 16, au declarat, marţi, pentru Mediafax, surse din BP.
UPDATE. Biroul permanent al Camerei se reuneşte marţi, la ora 13,00, pentru a stabili calendarul cu privire la parcursul cererii DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, conform Agerpres.
Procurorii susțin că Bejinariu, în calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 și nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern și Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice.
DNA precizează că Eugen Bejinariu a inițiat și susținut proiectul HG nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la 15 aprilie 2004 între Guvern și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat.
Eugen Bejinariu mai este acuzat de procurori că a semnat contractul comercial de închiriere licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 și actul adițional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziția din sursă unică.
Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii DNA, precum și volumele (28) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.
În acest dosar, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de omul de afaceri Claudiu Florică și de doi foști directori ai Microsoft România — Silviu Hotăran și Ovidiu Artopolescu.
În sarcina celor trei s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro