În acest moment, o călătorie cu trenul pe ruta New York-Philadelphia-Baltimore-Washington DC se face în trei ore și 20 de minute.
”Tocmai ce am aprobarea verbală a guvernului pentru ca societatea The Boring Company să construiască un Hyperloop subteran între New York-Philadelphia-Baltimore-Washington DC”, a scris Musk pe Twitter.
Musk nu a spus cine i-a acordat ”aprobarea”, dar un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat pentru CNBC că Musk a discutat cu administrația Trump anterior.
Totuși, omul de afaceri a menționat că încă mai este nevoie de multă muncă pentru a primi aprobările formale.
Citește și: REPORTAJ/ Siguranța națională, apărată de un grăsuț și doi puricoși. Carvăn, vama-fantomă, o breșă frontalieră de 12 milioane de euro
Aflat la o conferință miercuri, Musk a spus, referitor la un alt proiect al său, acela de a săpa tuneluri pe sub metropola Los Angeles că este ”o activitate puțin stresantă” deoarece ”toată lumea se așteaptă să eșueze”. Anterior, el a spus că a avut ”conversații promițătoare” cu primarul Los Angeles-ului, Eric Garcetti, însă nu a primit încă un permis.
Musk plănuiește să înceapă săpăturile pe ruta New York-Washington în același timp cu proiectul de decongestionare a traficului din Los Angeles.
De asemenea, întrebat dacă Texasul ar putea primi în viitor un sistem Hyperloop, el a răspuns afirmativ.
Tuburi vidate și trenuri de mare viteză
Sistemul de transport Hyperloop este bazat pe capsule care călătoresc la viteze foarte mari prin tuburi imense, vidate. Propulsia este asigurată magnetic, ca la trenurile japoneze de mare viteză, la care se adaugă o serie de compresoare.
În acest moment există mai multe companii care doresc să implementeze ideea în mai multe orașe la nivel mondial. Criticii ideii spun că astfel de proiecte sunt foarte scumpe, iar utilizatorii nu ar avea o călătorie prea plăcută din cauza forței de accelerație foarte mari și a zgomotelor.
Elon Musk, între Hyperloop, Tesla și SpaceX
Elon Musk este directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla și fondator și director general al SpaceX, companie care țintește trimiterea primului echipaj uman spre Marte. De asemenea, este cofondator al serviciului de plăți online PayPal. Potrivit revistei americane Forbes, Elon Musk are o avere estimată la 15,7 miliarde de dolari.
Citește și: Surpriza lui Tudose: taxe mai mari, fără majorări salariale la stat, salarii reduse la privat
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!