Răzvan Burleanu i-a ”executat” pe toți oamenii fideli lui Mircea Sandu, precum și pe cei care au ”mișcat în front”. Restructurările au fost motivate, spunea federalii, de rațiuni financiare. Umiliți, proscrișii și-au căutat dreptatea în instanță, unde au fost deschise, individual, litigii de muncă.
Primul proces a fost deja câștigat. Dan Bărgăoanu, de la Departamentul de Comunicare, a câștigat procesul în prima instanță, la Fond, dar FRF a făcut Apel. Numai că, la scurt timp, federația și-a retras Apelul, după ce a realizat că nu are șanse de câștig, preferând să se înțeleagă cu Bărgăoanu asupra unor plăți compensatorii (dacă ar fi piedut și la Apel, federația ar fi trebuit, pe lângă plăți, să-l reîncadreze în funcția deținută în momentul disponibilizării). În motivare, instanța chiar indică trei nume de nou-angajați la FRF în locul lui Dan Bărgăoanu: Gabriel Berceanu, Gabriel Safta și George Ștucan, menționând, interesant, că respectivii provin de la publicația ”Gazeta Sporturilor” și că au ajutat actuala conducere de la FRF să se instaleze în funcție (facsimil).
Prodan se teme de manevre
Și Daniel Prodan, fost director sportiv la federație, a deschis acțiune în instanță împotriva FRF. Cazul este identic cu al lui Bărgăoanu, dar se judecă în altă parte, la Curtea de Apel București, pe când celălalt caz s-a aflat pe rol la Tribunalul București. După cum au decurs audierile la primele termene, apărătorii fostului international se tem. Sesizând că este vorba despre rea-voință a judecătorului, avocatul lui Prodan, același care i-a reprezentat interesele și lui Bărgăoanu, a decis să recuze instanța, după șicanele întâmpinate.
Spre deosebire de Bărgăoanu, care era un personaj mai puțin important, Didi este în conflict deschis cu Burleanu și se teme că șefii FRF și-au întins ”tentaculele” până la nivelul instanțelor. ”Am solicitat expertize, administrarea de probe, dar ni s-au respins. Iar când federației i s-a cerut să aducă fișa postului de director sportiv a domnului Prodan, FRF a venit cu fișa postului lui Anghel Iordănescu. Asta înseamnă recunoașterea faptei din partea federației”. Cum sentința, așteptată să fie comunicată marți, este definitivă și nu mai poate fi atacată, Prodan se teme că judecătorul poate lua orice decizie, deși cazul nu diferă cu nimic de cel al lui Bărgăoanu, iar soluția ar trebui să fie identică. Dacă pe Bărgăoanu l-au chemat la negocieri, pe Prodan, șefii FRF n-au curaj să-l abordeze.
Cheltuielile cu salariile au crescut
Mai mult decât atât, pentru a dovedi că epurările personalului de la FRF sunt simple ”execuții” și nu au justificare în situația financiară a FRF, avocatul lui Prodan a angajat un expert contabil care a demonstrat că nu s-a făcut nicio economie prin eliberarea din funcții a respectivilor. Mai mult, cheltuielile cu personalul angajat au crescut cu 10%. Așadar, nu pentru a se face economie au fost dați afară cei menționați mai sus, ci pentru că nu le cântau în strună actualilor conducători. În plus, au fost desființate anumite posturi, dar au fost aduse alte persoane, cu aceleași atribuții! Astfel, se dovedește faptul că restructurarea s-a făcut de ochii lumii.
Prunea are de primit o sumă uriașă
FRF mai are un litigiu de proporții cu Florin Prunea, de la CSMS Iași, însă acest conflict este ”moștenit” de pe vremea lui Mircea Sandu, datând de circa 7 ani. Conducătorul moldovenilor a avut câștig de cauză în procesul cu FRF, care acum e obligată să-i achite suma de 1.263.740 de lei (circa 283.000 de euro). Decizia nu este definitivă și poate fi atacată prin apel la sediul Tribunalului București. Pe 9 iulie 2009, Comitetul de Urgență al FRF l-a suspendat din funcție pe Florin Prunea, care atunci era directorul de Relații Internaționale, după ce a fost trimis în judecată de DNA Pitești, într-un dosar de corupție legate de arbitraj din sezonul 2008/2009. După ce a fost achitat de Curtea de Apel Argeș în acest dosar, Prunea trebuia să revină în funcție. Fost ”ministru de Externe” la FRF, Prunea este acum membru în Comitetul Executiv al FRF și a devenit extrem de critic cu conducere de la ”Casa Fotbalului”, în ultima perioadă. ”Domnul Prunea se comportă ciudat, fiindcă în ședințele Comitetului Exercutiv nu suflă o vorbă. Cum iese pe ușă și vede presa, scoate flăcări”, i-ar fi reproșat recent Gabriel Bodescu, secretar general adjunct și consilier al lui Burleanu. În trecut, Prunea l-a altoit pe Bodescu.