Astfel, până duminică dimineață, vremea se va menține deosebit de rece în toată țara. Temperaturile vor continua să fie permanent negative în majoritatea regiunilor, iar în cursul nopților și al dimineților va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în nordul,nord-estul și centrul țării, local în sud și est și izolat în rest.
Joi (29 noiembrie) și vineri (30 noiembrie) vântul va prezenta intensificări cu viteze de 45…55 km/h, în sudul Moldovei și al Banatului, în jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, iar pe litoral vor fi rafale de 60…70 km/h.
Cum ne protejăm de ger? Sfaturi utile în lupta cu temperaturile negative
Cum ne protejăm corpul de ger? Îmbrăcămintea adecvată care ține frigul la distanță
Având în vedere faptul că meteorologii susțin că în următoarele zile temperaturile de afară vor coborî chiar și până la -30 de grade Celsius, primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când ne pregătim să ieșim din casă, fie că mergem la birou sau doar traversăm strada pentru a merge la cumpărături, este să ne îmbrăcăm cu haine care să ne protejeze de ger. Medicii spun că trebuie să te îmbraci cu geci groase, impermeabile, de preferință lungi. Ideal este să ai la îndemână o geacă mai lungă, căptușită, cu glugă îmblănită care te va proteja de vânt. â
Trebuie să îți protejezi, de asemenea, extremitățile, sensibile la temperaturile scăzute. Altfel, riști să apară degetăturile la nivelul lor. Capul trebuie acoperit și ferit, la rândul său, de ger, căciulile și fularele fiind accesorii indispensabile în următoarele zile.
Nu uita, de asemenea, să îți protejezi mâinile de frig cu mănuși.
Hainele din bumbac, fie ele pulovere sau bluze, sunt recomandate pe vreme rea. Acestea sunt considerate a fi un bun izolator termic.
Cum ne protejăm pielea de frig? Hidratarea corespunzătoare, un pas important
Chiar dacă atunci când este ger afară nu vrei să bei apă, este important să fii hidratat atunci când termometrul indică temperaturi negative. Poți să înlocuiești apa plată sau minerală cu băuturi calde, precum ceaiurile din plante. Poți, de asemenea, să alegi un amestec de plante dedicat întăririi imunității, pentru a-ți ajuta organismul să reziste la bolile de sezon.
Este indicat, de asemenea, să mănânci supe și să eviți alcoolul pentru că acesta duce la pierderi mari de căldură și, în cazuri extreme, la apariția hipotermiei.
Foarte importantă este și hidratarea pielii. Nu uita să folosești creme de mâini pentru a te asigura că pielea nu se crapă din cauza gerului. Optează pentru o cremă intens hidratantă, cu ingrediente naturale, precum uleiul de cocos sau de argan, care poate calma pielea uscată, se absoarbe rapid și ajută la regenerarea și hrănirea pielii.
Cum ne protejăm picioarele de frig? Încălțămintea potrivită pentru vremea rea
Înainte să pleci din casă, ai grijă să te protejezi de ger cu încălțămintea potrivită. Poartă cizme sau bocanci cu talpă groasă și striații pe talpă, pentru a nu aluneca pe gheață. Optează doar pentru cizme impermeabile și îmblănite pe interior pentru un plus de confort și căldură.
Evită să porți tocuri sau încălțăminte subțire, dar și șosetele scurte. Alege, în schimb, șosete groase din bumbac.
Foto: Arhivă Libertatea