Premierul a precizat că un obiectiv pentru prioada următoare este și cel al Casei de Comerț al României.
”Prim dată va face referire la produsele agro-alimentare. Va oferi fermierilor posibilitatea să își vândă produsele pe întregul an, la același preț, iar nouă, ca și țară (..) le achiziționează Casa de Comerț, care mai apoi le poate vinde sau le poate prelucra și să le vândă ca produse prelucrate”, a explicat Viorica Dăncilă.
Ea a precizat că această Casă de Comerț a României va avea un capital la început de o sută de milioane de euro.
În plus, mai întâi statul va închiria spații de depozitare, silozuri, și mai apoi le va contrui, concomitent cu structuri de prelucrare a produselor achiziționate de la fermieri.
Premierul a mai spus că se impune restructurarea Agenției Națioanale pentru Achiziții Publice și a Consiliului Național pentru Contestații, pentru a favoriza investițiile.
Casa de Comerț a României este compania despre care ministrul Agriculturii, Petre Daea, vorbea anul trecut spunând că aceasta va sprijini fermierii mici luându-le de la poartă legumele și fructele. Dar acum că înființarea ei a intrat pe ultima sută de metri, fiecare parte implicată în această ecuație dorește să aibă o mică participare în ea.
Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) spun că această companie va trebui manageriată în sistem de parteneriat între autoritatea publică şi reprezentanţii organizaţiilor patronale.
Citește și: EXCLUSIV/Imagine de arhivă. Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, a cântat folk prin anii 70