„Începând cu ora 12:00, după realizarea unei noi recunoașteri, comandantul intervenției a hotărât inundarea în totalitate a halei, ceea ce presupune alocarea unui număr mai mare de resurse, respectiv 10 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de salvare de la înălțimi cu ajutorul căreia se va refula apă de deasupra halei. Având în vedere că vizibilitatea focarelor este mult mai mare în acest moment, s-a impus trecerea la această etapă a stingerii incendiului”, anunţă Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Prahova.
Conform pompierilor, clădirea cuprinsă de flăcări nu avea nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu, fiind una mai veche. Hala aparţine firmei Urban-ICIM. Și în interiorul, dar şi în jurul acesteia se aflau 5.000 de tone de mase plastice, dar şi carton, hârtie, cauciuc şi utilaje care au fost făcute scrum.
În orele de după izbucnirea incendiului, cantitatea de monoxid de carbon emanat în aer s-a apropiat de pragul critic, însă nu a depăşit valoarea maximă admisă de lege.
Miercuri, aerul în zonă este respirabil şi nu pune în pericol sănătatea populaţiei, însă locul este în continuare monitorizat de către autorităţile de mediu.
Citește și:
FOTO/ Tren de Centenar, pe urmele Marii Uniri. Peste 100 de timișeni refac drumul spre Alba Iulia. Printre ei, fiul unui delegat, în vârstă de 95 de ani