Ca atare, Apple a cerut companiilor care produc componente să îi livreze mai puține materiale, după cum scrie Alan Tseng, vicepreședinte la Capital Investment Management, din Taiwan.
De asemenea, publicația taiwaneză DigiTimes a scris că Apple a cerut furnizorilor să îi livreze doar 40% din cantitățile comandate inițial. Rosenblatt Securities a scris că precomenzile pentru iPhone 8 sunt ”substanțial mai reduse” față de generația anterioară.
Un lucru similar a fost remarcat și de către analiștii de la KGI Securities, unde analistul Ming-Chi Kuo, a remarcat că iPhone X canibalizează vânzările de iPhone 8. Acesta a arătat că precomenzile pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus se livrează către consumatori în 1-3 săptămâni, față de 3-6 cât era la lansările trecute. Acest lucru sugerează o cerere mai scăzută.
Acțiunile Apple, pe minus
Astfel, ca urmare a cererii scăzute, acțiunile Apple au scăzut luni cu 0,9%, după ce în timpul zilei au scăzut cu cu 1,8%. De la 1 septembrie până acum, acțiunile Apple au scăzut cu 9%, potrivit Reuters.
Noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt disponibile cumpărătorilor de vinerea trecută. Pe de altă parte, iPhone X are și el propriile probleme: din cauza complexității camerei TrueDepth, care conține sistemul de recunoaștere facială, acesta va foarte greu de găsit până în prima parte a anului 2018, potrivit analiștilor de la KGI Securities, chiar dacă precomenzile vor ajunge la 50 de milioane de unități, conform Business Insider.
”Victime” din Taiwan, Coreea de Sud și China
Pe lângă acțiunile Apple, au scăzut puternic și acțiunile companiilor care asamblează noile terminale sau care produc componente.
Acțiunile grupului taiwanez Hon Hai Precision Industry Co, cunoscut mai mult sub numele de Foxconn, au scăzut cu 10% de la prezentarea noilor produse Apple. Foxconn asamblează iPhone în uriașele sale fabrici din China. Numai luni titlurile Foxconn au scăzut cu 2,8% pe bursa din Taipei.
De asemenea, au scăzut cu 4,4% și acțiunile Pegatron, companie tot din Taiwan, care asamblează o altă parte a terminalelor iPhone. De asemenea, LG Innotek – parte a concernului sud-coreean LG – a avut o scădere de 12%.
Concomitent, acțiunile TSMC – concernul taiwanez care produce procesoarele Apple – au scăzut pentru trei zile la rând.
Pe bursa din Hong Kong acțiunile AAC Technologies Holdings – care produce difuzoare și microfoane și are Apple printre clienți – au scăzut cu 6,7%.
În fine, pe bursa din Shenzen (China), o altă companie care produce componente acustice, au consemnat cele mai mari scăderi din 3 iulie încoace, mai scrie Bloomberg.