„Ca protestatar, Mihai Șora nu suferă de lipsa de experiență. Filosoful în vârstă de 102 ani a fost născut în 1916. În tinerețe, el a făcut un doctorat în Franța și a luptat împotriva naziștilor. După cel de-al doilea Război Mondial, în timpul unei vizite acasă, a fost arestat de noul guvern comunist și nu a mai fost lăsat să părăsească țara. A petrecut 40 de ani în București, având mai multe locuri de muncă, de multe ori fiind concediat pentru că nu se subordona. El a mai tradus scriitori mari, precum Kant, Proust, Tolstoy, Goethe, într-un moment în care valorile vestice erau descurajate, iar disidența era pedepsită cu moartea”, a scris Politico Europe despre Mihai Șora.
Politico mai arată că Șora a devenit una dintre figurile publice ale protestelor împotriva guvernării PSD.
„Este o figură cunoscută la demonstrațiile stradale, denunțând proiectele de minerit care afectează mediul sau încercările de a legaliza corupția. Împreună cu soția lui, poeta Luiza Șora, el scrie și pe Facebook despre democrație, Europa, cetățenie, familie și dragoste. Pagina cuprinde mult umor, dar de multe ori este serios: ”Nu trebuie să glumim niciodată despre un Ro-exit”, a scris el în luna octombrie”, amintește publicația despre Mihai Șora.
Alături de filosoful român, se mai află și ministrul de Interne al Italiei – Matteo Salvini, premierul spaniol – Pedro Sanchez, și șeful laburiștilor britanici – Jeremy Corbyn.
În total, 28 de personalități au fost împărțite în trei categorii: oameni care acționează, oameni care visează și oameni care perturbă.
FOTO: HEPTA
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!