„Ministrul Cercetării şi Inovării, prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă mi-am depus demisia la Cancelaria premierului. Demisia mea este irevocabilă şi cel puţin la acest moment nu va face subiectul unei conferinţe de presă”, precizează comunicatul oficial, postat vineri pe site-ul instituției.
Interesant este că decizia ministrului vine la scurt timp după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că luna aceasta începe o evaluare a Guvernului.
”Decizia se va lua în coaliție”, a spus premierul, vineri, la Constanța, ea precizând că la ședința conducerii PSD din acest week-end, de pe litoral nu se va lua nicio decizie privind o remaniere guvernamentală.
Social-democrații descind, în acest weekend, pe litoral, la Neptun, pentru a discuta despre remanierea Guvernului, suspendarea președintelui Klaus Iohannis, un posibil miting al social-democraților, dar și tensiunile interne din partid, în urma conflictului Gabriela Firea – Carmen Dan, provocat de deciziile luate în cazul incidentelor de la protestul Diasporei din 10 august.
Nu va fi ocolit nici subiectul Ecaterina Andronescu, după ce senatoarea i-a cerut, recent, președintelui PSD, Liviu Dragnea să facă un pas în spate, pentru că face rău partidului.
Nicolae Burnete a fost propus la Ministerul Cercetării, în locul lui Lucian Georgescu, în Guvernul Viorica Dăncilă.
Este membru al Consiliului Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi din 2001 este profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În 2012, a îndeplinit funcţia de consilier cabinet secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale.
Nicolae Burnete s-a născut la 4 iunie 1960.
Absolvent al Institutului Politehnic Cluj-Napoca (1980-1985), a urmat mai multe stagii de specializare: MEFIN Sinaia (iunie 1987); Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (iunie 1996): INSA Toulouse (Franţa) (1996), Toulouse, Franţa (iulie 2004).
Din 2013 este director al Departamentului de Autovehicule Rutiere şi Transporturi din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca. Este director, din 2001, al Societăţii Inginerilor de Automobile din România – SIAR, filiala Cluj; vicepreşedinte, din 2012, al Societăţii Inginerilor de Automobile din România – SIAR; membru, din 2002, al Societăţii Române de Mecatronică – SROMECA; membru, din 2006, al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România – AGIR; lider, din 2008, al grupului ”Société des Ingénieurs de lAutomobile” SIA – Franţa şi din 2001 este lider al grupului ”Society of Automotive Engineers, Inc”.
A publicat 15 lucrări didactice şi 166 de lucrări ştiinţifice elaborate. A fost director sau membru în colectivul de cercetare al 50 de contracte tehnico-ştiinţifice.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!