În aceste condiții, angajații Metrorex au anunțat că renunță la declanșarea grevei generale.
O nouă rundă de negocieri a avut loc marți între conducerea Metrorex și sindicaliștii de la metrou, care au cerut majorarea salariilor cu peste 20 la sută.
Discuțiile dintre Metrorex și sindicaliști au avut loc marți, de la ora 14.00.
„Cred că vom ajunge la o înțelegere”, declara înaintea negocierilor directorul companiei, Dumitru Șodolescu.
Întrebat de ce este așa încrezător că sindicaliștii vor renunța la greva generală cu care amenință de câteva luni, Șodolescu a spus că aceștia au tot scăzut din procentul pe care îl doresc în plus la salarii.
„Dacă la început au fost inflexibili cu acel procent de 42 la sută, ulterior au tot scăzut, la 41,5 la sută, acum la 20 la sută”, a spus directorul Metrorex.
Riscul ca o grevă generală la metrou să aibă loc revenise, după ce negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex au eșuat din nou, ieri.
Ioan Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, l-a acuzat pe ministru demisionar al Transporturilor, care nu ar fi de acord cu o majorare salarială de peste 20 la sută, așa cum au solicitat sindicatele.
La sfârșitul lunii noiembrie, Tribunalul București a declarat nelegală greva de la metrou, declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, spunea că greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care le au comercianţii din staţii de mai bine de 15 ani.
Ministrul Transporturilor a explicat că au fost opt runde de negocieri referitoare la încheierea Contractului Colectiv de Muncă, iar singura revendicare nenegociabilă a fost creşterea salariilor cu 42 la sută. De asemenea, Șova a menționat că, în ultimii patru ani, angajații de la metrou au beneficiat de creșteri salariale, ultima dintre ele fiind în 2017 – 21 la sută.
Citește și: