Oamenii au lansat online, o petiție numită ”Respect pentru copii (Spitalul de Pediatrie Pitești)”, unde mulți dintre ei au povestit experiențele îngrozitoare pe care le-au trăit în această instituție:
«Azi dimineață am plecat din spital pe semnătura, e cumplit ce este în spital… câte 2 copii în pat sau 11 în salon cu 8 pături!!! Personalul nu face față și nici spitalul nu face față la cereri de internare»
«Mizerie și gandaci… am fost internată anul trecut în martie cu băietelul meu și noaptea umblau gândacii pe pereți, peste tot, nu am dormit 3 nopți la rând pentru că am stat să-mi păzesc copilul de gândaci pentru că se urcau și în pat. I-am spus doamnei care făcea curat și mi-a răspuns pe un ton ridicat că nu are cum să fie adevărat și că ea e de atâția ani în spital și nu a văzut nici unul»
«Nu de puține ori, am fost internați la acest renumit spital. E jalnic, mizerie, gălăgie, nu are de niciunele. Am fost internați cu una am plecat cu alta. Am fost internați și am plecat la cerere că nu-i depistau ce are copilul»
«În Spitalul de Pediatrie este prezent rotavirusul. Și în anii trecuți au fost cazuri -mușamalizate!!!! Părinti uitați-vă pe fișele de externare ale copiilor ce medicamente au fost administrate. Își însușesc medicentele și vă obligă pe voi să le cumpărati și decât să nu aibă tratament copilul preferați metoda asta! Își bat joc de copiii voștri!!!”
În acest timp, speriați de numărul mare al copiilor infestați, șefii DSP Argeș au decis ca să se formeze comisii de către medicii de familie care să își controleze copiii arondați. Astfel, un număr de 6.000 de micuți cu vârste de până în doi ani vor fi consultați pentru a preveni situațiile de infestare, iar părinții vor primi indicații despre cum trebuie recunoscute simptomele.