„Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunţăm populaţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii: la pilonul I, la pilonul II, toţi la pilonul I, sau să rămână opțional”, a spus prim-ministrul.
Mihai Tudose a mai afirmat că Pilonul II va rămâne, și nu se va desființa.
”Nu desfiinţează nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opţional. Românul va avea un tablou în faţă. Eu cu contribuţia mea atât obţin pe punctul de pensie, dincolo atât obţin ca randament”, a declarat Mihai Tudose.
”Românul va avea un trablou în față”, a mai spus premierul, precizând că va știi ce randament are pensia în cele două sisteme de pensii.
Mihai Tudose a menționat că își menține declarația că Pilonul i are un randament mai mare, pe salariul minim.
”Mai e și varianta în care stabilim că rămâne așa”, a ținut să precizeze prim-ministrul, arătând că o decizie finală se va lua până la finalul anului, pentru a intra în vigoare începând cu anul viitor.
Prim-ministrul a precizat că Ministerul de Finanțe nu va prezenta săptămâna aceasta analiza pe Pilonul I și Pilonul II, pentru că sunt ocupați cu rectificarea bugetară.
Premierul Mihai Tudose a dat asigurări, luni, în plenul Parlamentului, cu privire la zvonurile privind naționalizarea Pilonului II de pensii. ”Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo”, a spus prim-ministrul.
Anterior, el afirma că că în urma unor analize făcute la nivelul Executivului, s-a constatat că randamentul la Pilonul I de pensii este mai mare decât cel de la Pilonul II, care are și o componentă privată, astfel că se ia în calcul ca sumele care se varsă în Pilonul I, administrat în totalitate de stat, să fie mai mari.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!