Rominsolv SPRL a fost desemnat administrator judiciar provizoriu.
RADET este, astfel, protejată în fața creditorilor săi pentru o perioadă de un an. Această perioadă se poate prelungi cu încă un an dacă administratorul judiciar va considera că acest lucru este necesar.
Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în urmă cu două săptămâni, intrarea Regiei de Distribuție a Energiei Termice din Bucureşti (RADET) în insolvență, însă instanța a avut ultimul cuvânt, conform Digi 24.
Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus că insolvența Regiei era o măsură ce trebuia luată de mult. Ea le-a dat asigurări angajaților Regiei că nu vor fi disponibilizați.
„Trebuia declarată procedura de insolvență cu mai mult timp înainte. Nu se pune problema disponibilizărilor, nu se va intra în șomaj. Este o metodă de a salva și a restructura această regie care ani de zile a fost condusă de manageri PNL. Insolvență nu înseamnă închidere sau faliment. Trăim un moment istoric”, a spus primarul Capitalei.
Preşedintele Consiliului de Administraţie provizoriu al Regiei, Sorin Chiriță, a dat asigurări că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și că insolvența este o măsură de protecție.
-
Insolvența RADET. Regia va înainta Tribunalului București cererea de intrare în insolvență
-
ELCEN a cerut intrarea în insolvență, la o zi după RADET
-
Bucureştenii vor avea căldură, teoretic: 70% din reţeaua RADET poate ceda oricând
-
Ce spune ministrul Energiei despre ”situația dificilă a RADET și ELCEN”
-
Firea: ELCEN nu mai ridică poprirea de pe conturile RADET, nu se vor putea plăti salariile
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro