Din rețeaua metropolitană de centre pentru sănătatea femeii Sfânta Agatha vor face parte: Clinica Sfânta Agatha, Centrul Medical Sfânta Agatha- Prof. Dr. Panait Sîrbu, Centrul Medical Sfânta Agatha- Filantropia, Centrul Medical Sfânta Agatha- Dr. I. Cantacuzino și Centrul Medical Sfânta Agatha- Nicolae Malaxa. Așadar, în afara Clinicii Sfânta Agatha, vor fi 4 centre ambulatorii arondate celor 4 spitale din subordinea Primăriei Municipiului București, care au servicii de obstetrică- ginecologie.
Urmează ca Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) să identifice exact imobilele în care rețeaua metropolitană de centre pentru sănătatea femeii Sfânta Agatha își va desfășura activitatea.
Avem cea mai mare mortalitate
Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai în lume, iar 7, 5% din total cazurilor din Europa provin din România. În România sunt diagnosticate anual 4.343 de cazuri noi, incidența fiind de 3 ori mai mare decât media la nivelul Comunității Europene, cu cea mai mare mortalitate din Europa 14, 2 la 100.000 femei. Se estimează că 49% din posibilele cancere de col uterin pot fi prevenite prin screening.
“Prevenția primară prin vaccinare și depistarea precoce a leziunilor precanceroase prin programe de screening pot determina reducerea substanțială a incidenței și secundar a mortalității”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Proiectul va fi implementat după ce va primi votul consilierilor generali.
CITEȘTE ȘI:
VIDEO / Tragedia din Genova, filmată din elicopter. Urmările dezastrului
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro