„O mie de soldaţi vor participa la exerciţiul comun. Peste 50 de aeronave din aviaţia strategică, tactică şi de asalt, inclusiv o aeronavă de comandă şi control A-50, un bombardier supersonic Tu-22M3 şi aproximativ 10 nave de flotă a Mării Negre vor fi implicate”, se arată în comunicatul ministerului rus al Apărării.
Conform planului armatei ruse, o escadrilă de avioane de vânătoare Su-30SM și bombardiere tactice Su-34 vor decola din regiunea Rostov pentru a zbura în Crimeea. Timp de șapte zile, avioanele vor lovi ținte în coordonare cu o divizie de apărare aeriană și cu navele Marinei, scrie agenția Tass.
„Piloţii vor lovi panourile ţintă montate pe mare şi rachetele reale de croazieră lansate de sistemele de rachete de coastă ale Flotei Mării Negre. În plus, în timpul exerciţiului, personalul grupului aerian va efectua o operaţiune complicată de realimentare în zbor şi va lupta cu un grup de oponenţi convenţionali de aproximativ treizeci de aeronave“, a adăugat serviciul de presă al armatei ruse.
La 24 septembrie, în timpul manevrelor din regiunea Astrahan, capabilitățile de apărare aeriană din regiunea militară sudică au respins un atac al unui inamic convențional.
În plus, sistemele de apărare antirachetă S-400 au întărit în mod semnificativ apărarea antiaeriană a Crimeei. În prezent, tot teritoriul Mării Negre este astfel controlat, a spus șeful diviziei, Alexander Taranov.
Cea de-a treia divizie a sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumph a perfecționat apărarea aeriană a Crimeei, a mai spus Taranov. El a mai adăugat că de îndată ce Divizia a treia a preluat regiunea din Eupatoria, situată pe coasta de vest a Peninsulei Crimeea, spațiul aerian controlat din Crimeea a crescut considerabil.
În prezent, monitorizăm întreaga Marea Neagră într-o direcţie maximă spre nord şi spre vest“, a spus el.
CITEȘTE ȘI: PSD va monitoriza activitatea Guvernului printr-o comisie ce pare… fantomă. „Ce comisie, ce monitorizare, a lu cui?”
FOTO: EPA