-
Florică Cercel, 38 de ani, a fost călcat de un motostivuitor în prima sa zi de muncă la Mega Image.
-
A fost pensionat cu invaliditate.
-
Când a cerut despăgubiri, Mega Image a pus detectivii pe urma sa.
-
Libertatea a aflat că „spionii” corporației au adus în instanță imagini în care îl arătau pe fostul angajat al lanțului de supermarketuri cum mergea normal în fața casei.
-
Numai că, din greșeală, detectivii îl filmaseră pe fratele lui Florică, care nu e geamăn, dar seamănă!
-
Astăzi, Judecătoria Cornetu dă verdictul în acest caz uluitor de accident de muncă.
-
Remus Robu, avocat român din Anglia, povestește cum a câștigat milioane de lire sterline pentru un compatriot accidentat la muncă după ce un camion i-a strivit picioarele în Londra, așa cum motostivuitorul i-a rupt piciorul lui Florică Cercel, în depozitul Mega Image.
Cazul accidentului de muncă relatat de Libertatea a ajuns şi pe malurile Tamisei.
Un avocat român din Regatul Unit s-a uitat pe datele cazului Florică Cercel vs. Mega Image.
El a citit povestea angajatului cu piciorul strivit de motostivuitor și a companiei care l-a suspectat de escrocherie și a trimis după el detectivii care l-au confundat cu fratele său!
Remus Robu, avocat român care activează la Londra, şi-a descris propriul caz în Libertatea în urmă cu câteva săptămâni.
Cartea lui de vizită: a câștigat milioane de lire ca despăgubire pentru un alt român care a suferit un accident de muncă.
„Un camion a pierdut controlul”
Cazurile au asemănări și diferențe.
Românul din Anglia nu a fost călcat nu motostivuitor ci de un camion scăpat de sub control.
Leziunile au ţinut tot de membrele inferioare. Mai grave la românul din Marea Britanie, acestea au dus la instalarea unor proteze. În schimb, accidentul de muncă de la Popești-Leordeni, deși este mai ușor, l-a adus într-o succesiune de operații, care nu s-a terminat încă, pe Florică Cercel.
„Procesul din Anglia a început în 2013 şi durat patru ani şi jumătate. Clientul lucra la Autostrada de Centură a Londrei. Un camion a pierdut controlul şi a trecut dincolo de barierele de siguranţă. A stat în spital din noiembrie până de Crăciun. Persoana în cauză a rămas fără picioare şi are nevoie de proteze”, povesteşte avocatul Remus Robu.
În Anglia, firmele de asigurări angajează detectivi particulari.
Remus Robu povestește.
„În unele situaţii se angajează detectivi particulari. Dar detectivii particulari sunt plătiţi de firmele de asigurare. În Anglia, spre exemplu, se cer şi plăţi interimare pe perioada procesului. Victimele unor accidente de muncă pot avea nevoie să se mute într-o casă cu anumite necesităţi sau au nevoie de medicamente”, mai spune avocatul de la Londra.
Plăţi compensatorii pe timpul procesului
Şi nu doar atât. Românul apărat de avocatul Robu a beneficiat de ultimele tehnologii în domeniul medical.
Care au costat zeci de mii de lire.
„Logica e să aduci persoana vătămată cât mai aproape de starea în care era înainte de accident. Protezele pe care le-am obţinut, în timpul procesului, au fost dintre cele mai noi modele folosite la momentul respectiv în Marea Britanie. Au fost inventate în America şi au fost folosite de către soldaţii răniţi la începutul războiului din Afganistan. În cazul nostru el a fost primul civil care a folosit proteze la ambele picioare. Costul unei singure proteze a fost de 50 de mii de lire”, spune Remus Robu.
Acum, românul accidentat de camion la Londra locuieşte la periferia metropolei.
A devenit între timp cetăţean britanic şi revine din când în când în România. Dar doar în vacanţă.
Precum compatriotul său din Ștefănești, pensionat cu grad de invaliditate, românul din Marea Britanie nu mai muncește.
Vrea să-şi vadă de familie.
„Din punct de vedere fizic continuă să fie o tortură pentru el. A devenit tată între timp, pentru a treia oară”.
Ideea pe care a mers avocatul din Londra este aceeași pe care a insistat în instanță omologul său din România, Vlad Hosu, apărătorul omului pensionat: cum să asigure asistența medicală a clienților lor pe tot restul vieții, invalizi după un accident pentru care n-au avut nici o vină!
În cazul Mega Image, prima sentință se dă azi, la Judecătoria Cornetu.
Libertatea a încercat şi ieri să obţină o explicaţie a confuziei detectivilor de la Mega Image, dar compania nu a transmis încă niciun răspuns față de cel publicat deja de ziar.
Primul episod al investigației: EXCLUSIV/Mega Image angajează detectivi ca să dovedească escrocheria unui fost angajat care îi cere trei milioane de lei!
Al doilea episod al investigației: EXCLUSIV/ ȘOC ÎN TRIBUNAL LA PROCESUL DE 3 MILIOANE DE LEI. VIDEO: Detectivii angajaţi de Mega Image l-au filmat din greșeală pe frate, în loc de invalid!
Citiți mai multe despre procesul câștigat de avocatul român Remus Robu, în Anglia: VIDEO. Remus Robu, avocat român la Londra, a câștigat despăgubiri de milioane de lire într-un proces