„SPP nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea în declaraţia de marţi, cu privire la ameninţare şi atentat”, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul Serviciului de Protecție și Pază.
Liderul PSD nu a mai beneficiat de protecția SPP și a lansat critici la adresa lui Lucian Pahonțu, directorul SPP. Liviu Dragnea a precizat la începutul lunii august că nu mai este păzit.
„Nu (nu mă păzeşte nimeni – n.r.). Persoană fizică aşa, de capul meu. Domnule, nu ştiu dacă e în regulă, dar iertaţi-mă, nu am nimic cu 99% din ofiţerii SPP. Atâta timp cât Pahonţu e acolo, eu nu am încredere. Principala sa preocupare era să facă raportare la fiecare ofiţer care îl însoţea. La SIE, de al 286 de milioane la 270 milioane de lei, la STS de la 332 milioane lei la 309 milioane lei”, a precizat liderul PSD, la Antena 3.
Președintele PSD a declarat că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetăţeni străini venind în România cu acesta scop, la iniţiativa unui om celebru în lume.
„Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Liderul PSD spune că ştie cine e în spatele acţiunii, dar nu a făcut public numele.
„Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândeşte la mine”, a mai spus Dragnea.
În ianuarie, premierul Dăncilă și miniștrii din Cabinet au renunțat la paza SPP, iar demnitarii din Executiv vor fi apărați de Jandarmerie. Decizia a fost confirmată de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.
SPP este un serviciu secret care are atribuții în ceea ce privește siguranța națională, precum și în asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în România, a familiilor acestora, dar și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora.
Serviciul de Protectie și Pază este condus de un director, cu rang de secretar de stat, numit de președintele țării, propus de CSAT. Serviciul este condus de Lucian Pahonțu, din 7 decembrie 2005.
Renunțarea la paza Serviciului Român de Protecție și Pază vine în urma conflictului apărut între șeful SPP, Lucian Pahonțu și liderul PSD Liviu Dragnea.
Citește și Ce spune Liviu Dragnea despre protestele din 10 august: „Era organizare paramilitară. A fost o tentativă de lovitură de stat”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro