În urmă cu trei ani, Ionel Burtea a plantat mure pe un hectar de teren la marginea orașului Țicleni, Gorj, bucată de teren moștenită de la bunici. Și-a făcut o mică fermă și a încercat mai întâi să vândă fructele dar…i-a venit o idee genială, pentru că nimeni din România nu s-a gândit la asta, până acum. Din fructele delicioase a făcut vin și așa a început povestea business-ului Abund Berry!
Vinul de mure, de pe pământul bunicilor
În scurt timp, ideea lui a dat roade, astfel că și-a extins capacitățile de producție, arată gorj-domino.ro. Hectarul de pământ s-a transformat în două, ajungând în prezent la cinci hectare cu mure și 50 de ari!
Fructele procesate s-au transformat într-un produs unic la noi, vinul de mure. Tânărul antreprenor a reușit să producă la început 700 de sticle de Berry Wine dar în viitorul apropiat producţia ar putea ajunge la 10.000 de unităţi. Ideea lui Ionel Burtea a devenit cunoscută după recenta sa participare la evenimentul Forbes 30 sub 30, „un proiect care radiografiază mediul de business al tinerilor lideri sau antreprenori, aducându-i în prim-plan pe aceia care au reușit să rupă clișee, să facă o diferență pozitivă în societate. Sunt inovatorii din industriile care revoluționează lumea”, potrivit descrierii revistei.
Citește și: VIDEO/ Secretele tinereții de la ucenica Anei Aslan. „Fii recunoscător pentru ceea ce ai și ce ești!”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro