Ana Maria Ciobanu, o tânără de numai 18 ani din Bârlad, a murit mult prea devreme, răpusă de o tumoră pe creier. Părinții fetei îi acuză pe medicii de la spitalul din Bârlad, care nu i-ar fi făcut fetei investigații pentru a depista cauza stării de rău de care aceasta se plângea.
Tânăra a ajuns la spitalul din Bârlad pe 4 iunie, acuzând dureri de cap și stări de vomă. Medicii au consultat-o superficial și i-au spus că „se alintă”. Au trimis-o acasă cu un tratament pentru grețuri.
„Nu au trimis-o la Computerul Tomograf, spunându-i că nu are nimic, se alintă că e băiatul lângă ea! Săraca fata mea! Nu i-au fãcut decât niste controale superficiale, s-au uitat în ochii ei, au controlat-o extern si i-au pus o perfuzie si o pastilă sub limbă! Atât! I-a spus o asistentă sau o doctoriță că este o alintătură, că nu are nimic și că poate merge liniștită acasă, fără să se mai alinte cu băiatul lângă ea”, a povestit mama fetei, pentru Vremea Nouă.
Două săptămâni mai târziu, fata a ajuns din nou la spital, într-o stare mai gravă. Abia atunci medicii au intrat în stare de alertă, însă pentru Ana Maria a fost prea târziu. Fata a murit la spital. La autopsie, a fost descoperită și cauza morții: o tumoare pe creier. Pe de altă parte, medicul legist care a efectuat autopsia a spus că fata nu mai avea oricum nicio șansă de supraviețuire.
„Cauza decesului a fost o tumoare cerebrală. Una care, din punctul meu de vedere, era inoperabilã, fiind la baza creierului si nu se putea scoate chirurgical. Fata nu avea oricum sanse să supraviețuiască cu asemenea tumoare”, a spus medicul legist pentru sursa citată.
Directorul spitalului: ”Ce ar însemna acum să facem CT la 40.000 de pacienţi care ajung anual în CPU”
Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad şi Poliţia au declanşat câte o anchetă la unitatea medicală bârlădeană, după ce o tânără a murit din cauza unei tumori pe creier.
”Conform protocoalelor, nu orice cefalee are recomandare de Computer Tomograf. Trebuie să aibă nişte caracteristici mai complexe care să indice o astfel de investigaţie medicală. Ce ar însemna acum să facem CT la 40.000 de pacienţi care ajung anual în CPU”, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.
”Ca în orice astfel de caz, vom verifica traseul clinic, foile de observaţie, ce examinări de specialitate i s-au făcut şi de ce tratament a beneficiat pacienta atunci când a ajuns iniţial la CPU cu acea cefalee. De asemenea, vom pune la dispoziţia organelor de anchetă tot ceea ce ne solicită”, susţine directorul medical Gabriela Daniş.
Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosar penal în acest caz pentru moarte suspectă.
”În urma sesizării făcută de către medicul de gardă, poliţiştii au fost la spital în noaptea în care s-a înregistrat decesul pacientei de 18 ani. Deocamdată, nu au venit concluziile medico-legale în acest caz, existând doar acel certificat constatator al decesului în care se specifică doar cauza morţii”, a precizat responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.
Citește și: Șoc pentru o elevă din Dolj: Lucrare de 10 la matematică, notată cu 1!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro