„În acest an, la fel ca marile capitale europene, Capitala va îmbrăca haine de sărbătoare, câteva artere importante din oraș fiind iluminate festiv. În weekend-ul Săptămânii Mari, bucureștenii și turiștii aflați în Capitală sunt așteptați la o plimbare pe Calea Victoriei, unde vor fi întâmpinați cu manifestări artistice de stradă. Îi invit pe toți să se bucure de tradițiile și valorile autentice românești pe care încercăm să le menținem vii, aducându-le și promovându-le în inima Capitalei, la Târgul din Piața Constituției, dar și pe Calea Victoriei, o artera reprezentativă a orașului nostru”, a declarat primarul general Gabriela Firea.
Târg de Paște în Piața Constituție. Care este programul
Potrivit Municipalității, Târgul de Paște este deschis zilnic, între orele 10,00 — 22,00, și reunește 110 căsuțe cu produse autentice românești: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, tablouri, bijuterii și alte accesorii, instrumente muzicale, ii și costume populare, icoane pictate, precum și preparate culinare — cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri.
Pentru cei mici vor fi organizate zilnic diferite ateliere, cu intrare gratuită — ateliere de face painting, de povești muzicale interactive, ateliere de creație cu accesorii din fetru, mărgele și paiete colorate, ateliere de colaje, de decorat ouă de Paște, de realizat coșuri de răchită ornate, baloane din nasturi, cârlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hârtie.
În fiecare zi, trenulețul și caruselul îi așteaptă pe copii în intervalul 10,00 — 22,00.
De vineri până duminică și în intervalul 14 — 17 aprilie vor avea loc spectacole de muzică sacră, clasică, operă și operetă, dar și concerte folclorice sau de muzică pop-rock susținute, printre alții, de: Inna, Vunk, Holograf, Carla’s Dreams, Randi, Nicoleta Nucă, Alexandra Ușurelu, Orchestra Națională „Valahia”, Lavinia Goste, Gelu Voicu, Maria Dragomiroiu, Grigore Leșe, Opereta Stars, Camerata Regală, Grupul Vocal Acapella, Corul Symbol.
În intervalul 15 — 17 aprilie Calea Victoriei devine pietonală și îi întâmpină pe bucureșteni cu manifestări artistice de stradă și tonete cu: ouă încondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii hand-made, decorațiuni, felicitări.
Intrarea la toate activitățile este liberă.
Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, „Tradiții și Flori de Sărbători” își propune să valorifice arta tradițională și să readucă în atenția publicului valori autentice românești.
Citește și: Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Florii și de Paște în fiecare regiune din țară
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro