FOTO & VIDEO: Dumitru Angelescu
Pe lângă expozanţii cu produse tradiţionale din toată ţara, până duminică muzeul va găzdui şi concerte, dansuri populare, dar şi ateliere demonstrative de tors, ţesut, croit, cusut sau brodat ii şi cămăşi tradiţionale.
Cioplitori, confecționari de coșuri și jucării, meșteri olari, iconari și țesătoare și-au probat măiestria în fața vizitatorilor încântați de ceeace văd. Nu au lipsit mâncărurile tradiționale, muzică și dansurile locului.
Cunoscut şi sub denumirea de „Târgul de Sfânta Maria”, pentru că a debutat exact pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, când se comemorează moartea fecioarei Maria, mama lui Iisus Hristos, Târgul Creatorilor Populari reuneşte, încă din anul 1983, meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării.
FOTO & VIDEO: Dumitru Angelescu
::placeholdeR–>
Un număr de membre ale şezătorii online Semne Cusute, coordonate de arhitect Ioana Corduneanu, vor susţine pe toată durata târgului ateliere demonstrative de tors, ţesut, croit, cusut sau brodat ii şi cămăşi tradiţionale la Gospodăria din Râşculiţa.
De asemenea, la Muzeul ASTRA au loc workshopuri de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudoriţele din raionul Ungheni, Republica Moldova.
În program mai sunt ateliere de teatru interactiv (Teatrul Mic din Sibiu ), workshopuri de dansuri săseşti şi spectacole de dansuri populare şi de muzică populară la Târgul de ţară în Muzeul în aer liber.
Anul acesta, Târgul de Fete de pe Muntele Găina a putut fi văzut LIVE pe internet, în perioada 21-22 iulie 2018.
Tot atunci, avea loc la Muzeul Ţăranului Român… Târgul de vară „Nedeie Târgşor.
- FOTO & VIDEO: Dumitru Angelescu
Citește și: VIDEO / Cum să stai la mare o săptămână, cu doar 300 de lei, în plin sezon estival