„Miercuri, 21.06.2017, pe Trănsfăgărăşan (DN7C), km 126+250, s-a constatat desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1000 tone (4x3x30)mc. Stânca s-a oprit la marginea părţii carosabile şi nu a afectat căile de rulare. La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului şi implicit siguranţa participanţilor la trafic. Reprezentanţii CNAIR S.A. au iniţiat demersurile necesare în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi au introdus semnalizarea provizorie de restricţionare şi monitorizarea continuă a zonei cu pericol. Precizăm că în eventualitatea creşterii gradului de risc, CNAIR S.A. va propune închiderea circulaţiei rutiere, prioritară fiind protejarea vieţii şi integrităţii corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile„, se arată într-un comunicat de presă.
Transfăgărăşanul a fost redeschis vineri, 16 iunie, cu două săptămâni mai devreme, pe sectorul închis pe timp de iarnă, între Piscu Negru (km 104+000) şi Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).
Transfăgărășan începe din localitatea Bascos, Argeș și se încheie în Cârțișoara din județul Sibiu, pe o lungime de circa 152 km, fiind parte din DN7C.
Cea mai mare atracție a Transfăgărășanului este spectaculosul lac glaciar Bâlea, aflat la o altitudinea de 2040 de metri, în Munții Făgăraș. Se întinde pe mai bine de 4,6 ha și are o adâncime de până la 11 metri. Aici vei găsi și Cabana Bâlea unde poți să iei masa pe terasa care atârnă deasupra lacului faimos pentru nuanțele cameleonice de verde. Pe timpul iernii, în această zonă funcționează Hotelul de Gheață. România este una dintre printre puținele țări din Europa care găzduiesc un astfel de complex de gheață.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro