Victor Atanasie Stănculescu suferise, se pare, un atac cerebral şi se afla internat, sub supraveghere strictă, într-o clinică privată. Potrivit ziarului Ring, se pare că generalul Stănculescu ar fi fost dus, de către fiica sa, într-un celebru azil de lux de la marginea Capitalei, unde se află cazați și Zina Dumitrescu dar și fostul demnitar Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel. Dezvăluirea a fost făcută publică la începutul lunii iunie.
Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a fost internată de fiul ei, la celebrul azil, la sfârşitul anului 2011, la trei ani după ce soţul ei s-a stins din viaţă. Ea a refuzat să se mai hrănească, iar din cauza bolii de care suferă, Alzheimer, “Mama Zina” avea nevoie de îngrijire permanentă. Cătălin Negreanu, fiul Zinei, a fost aspru judecat de apropiaţi, după ce şi-a internat celebra mamă într-un azil din Mătăsaru (jud. Dâmboviţa), însă a recunoscut că e depăşit de situaţie. “Mama Zina”, diagnosticată, susţin apropiaţii ei, cu Alzheimer, nu se mai putea îngriji singură, această boală afectându-i, treptat, memoria. După ce a externat-o de acolo, Cătălin a refuzat cu îndârjire, luni la rând, să spună unde a transferat-o pe Zina, căci apartamentul din Bucureşti, în care ea a locuit, se află în renovare.
Citeste si:
Victor Atanasie Stănculescu a murit la 88 de ani, într-un azil de bătrâni
Şi Ion Columbeanu se află într-un azil de bătrâni, după ce fiul lui, Irinel, a ajuns la concluzia că bătrânul nu se mai poate descurca singur. Tatăl lui Irinel Columbeanu s-a adaptat foarte bine la centrul de bătrâni din Snagov, unde şi-a făcut deja câţiva prieteni. Ion Columbeanu este bine îngrijit şi este vizitat aproape zilnic de fiul său. „S-a internat şi se simte foarte bine, mai bine ca oriunde a mai fost până acum. E plimbat prin grădină, i se face masaj de două ori pe zi, mănâncă ce doreşte şi se simte bine din toate punctele de vedere. Standardele noastre sunt înalte, aşa că facem faţă pretenţiilor dânsului. Vă daţi seama că e o diferenţă uriaşă între o locaţie privată şi una de stat, unde toate se fac la normă. De exemplu, la «Ana Aslan», sunt 300 de pacienţi şi un singur doctor. E important să-i dai atenţie unui om în vârstă, să ştii să vorbeşti cu el şi să-l faci să se simtă confortabil. Personalul căminului trebuie să intre pe sub pielea fiecărui bătrân şi să-i facă toate poftele”, a declarat proprietarul centrului de bătrâni pentru ziarulring.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro