”Lectură de la A la Z”, vedetă de la 16 ani
Andy și-a deschis canalul de Youtube atunci când avea 16 ani. O făcea din plăcerea pentru jocuri. ”Mă joc la calculator, filmez, oamenii se uită la mine pentru a vedea cum să treacă anumite niveluri sau, pur și simplu, pentru amuzament, divertisment. Ca să fi gamer nu trebuie să te joci bine. Pur și simplu, trebuie să impresionezi oamenii prin carisma ta, prin felul tău de a fi. Asta este baza”, spune gamerul Andy.
Pe canalul său de Youtube care peste 800.000 de abonați. Acolo sunt și clipuri care nu au legătură cu jocurile. Acelea i-au adus cele mai multe vizualizări. ”Cele mai vizualizate clipuri ale mele sunt unele foarte vechi, pe de vremea când arătam și filmam o calitate de și mie îmi e rușine acum, sincer să fiu, dar alea sunt cele mai populare videoclipuri. Pentru mine sunt o amintire. Nu făceam nimic special în ele. Într-unul dintre ele: Doi băieți la bustul gol. Am ieșit cu fratele meu și ne-am bătut în zăpadă dezbrăcați”, povestește Andy.
Celebritatea vine și cu anumite costuri, spune vlogărul. Nu poate să meargă pe stradă fără să fie oprit de fani. ”Îmi place treaba asta, dar câteodată devine obositor, să strige lumea după tine pe stradă.”
Industria de gaming din România, pe cai mari
Bucharest Gaming Week este un eveniment care i-a adunat la un loc pe cei mai buni specialiști din domeniu. Fanii jocurilor pe computer au putut să vadă tot ce e nou pe piață. Au fost organizate turnee naționale cu premii de mii de euro. România are printre cei mai buni artiști și dezvoltatori de jocuri.
Noile tehnologii, realitatea virtuală și inteligența artificială, sunt la început, dar prind teren. ”Industria de gaming din România pare să crească de la an la an, atât în zona jocurilor mari făcute la noi, cât și în zona celor mici. Apar din ce în ce mai multe studiouri. Este de greu de spus ce preferă consumatorii români. Pe zona noastră de realitate virtuală consumatorii încă nu sunt încă pregătiți, pe la noi nu a avut o influență foarte mare, nici nu a fost promovată. Sperăm ca pe viitor să prindă și acest segment. Despre Inteligența Artificială …cred că vom putea face niște jocuri foarte interesante. Vom avea niște oponenți mult mai inteligenți”, spune George Tudor, dezvoltator de jocuri.
Locurile unde se desfășurau competițiile au fost arhipline. Unul dintre competitor a venit cu mâna ruptă pentru a încerca să urce pe podium și să primească un titlu de cel mai bun gamer. Printre pasionați, și-au făcut apariția și personajele preferate din jocuri.
Organizatorii Bucharest Gaming Week spun că această industrie merită mai multă atenție. ”Avem specialiști foarte buni, avem developeri foarte buni, avem artiști foarte buni. Sunt undeva în jur de 8000 de angajați care lucrează exclusiv în industria de gaming, în studiourile din România. Asta înseamnă foarte mult, iar numărul lor este în creștere”, a precizat Marius Radu, coordonatorul Bucharest Gaming Week
GALERIE FOTO:
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV/Gina Pistol vorbește despre vacanța cu Smiley în Thailanda. “Mâine m-aș întoarce”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro