Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău, Anda Dumitrescu, pacientul a fost izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău – Secţia Boli Infecţioase Adulţi în 14 iulie şi a fost externat în 30 iulie, cu stare ameliorată, noteaz[ Mediafax.
„Având în vedere contextul epidemiologic existent în Europa, instituţia noastră a transmis adrese către toate cabinetele de medicină de familie, unităţile de primiri urgenţe, secţiile de Neurologie şi secţiile de Boli Infecţioase, în vederea monitorizării atente a tuturor persoanelor cu vârsta de peste 15 ani, care prezintă simptome specifice”, a spus Anda Dumitrescu.
În urma confirmării acestui caz, DSP Bacău a notificat şi Primăria, Centrul de Transfuzii, medicul de familie al pacientului respectiv şi Direcţia Sanitar-Veterinară Bacău.
În urmă cu câteva zile, virusul West Nile a fost confirmat la Iași, la un bărbat care a fost înțepat de un țânțar.
Medicii spun că e bine să știm cum se transmite virusul West Nile, mai ales că acesta poate fi răspândit prin înțepăturile de țânțari. În România, au fost înregistrate deja 12 cazuri de infecție cu acest virus care poate avea simptome asemănătoare unei simple răceli. Dacă nu este tratat, virusul West Nile poate fi fatal
Factorii care favorizează apariţia epidemiilor în Europa sunt temperaturile ridicate, valurile de căldură ce urmează după ploi abundente şi intensificarea circulaţiei de călători şi mărfuri.
Simptomele sunt foarte variate: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, uneori greaţă şi vărsături, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până la acest moment, la nivelul întregii ţări, au fost înregistrate 12 cazuri de infecţie cu West Nile, în şapte judeţe şi municipiul Bucureşti.